Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Food Festival har vokset sig stor

Food festival byder ikke blot på utallige smagsprøver, men også på oplevelser, værksteder og ren underholdning. Arkivfoto: Flemming Krogh

Food Festival har vokset sig stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er tid til den sjette Food Festival på Tangkrogen i Aarhus - i år større end nogensinde.

Festival: 45.000 kvadratmeter med 12 forskellige universer og flere end 120 arrangementer. Det er, hvad der venter på Tangkrogen i Aarhus, når den sjette Food Festival løber af stablen fra fredag 1. til søndag 3. september.

Som festivalnavnet antyder, handler det hele om mad. Madens trends, fremtid, tilblivelse, smag, forskning, tilberedning og råvarer. Det hele pakket ind i en farverig og underholdende kulisse lidt som en musikfestival, hvor man køber sig adgang, får armbånd på og så er der ellers frit valg og fri leg på stort set alle hylder.

Bag festivalen står Food Organization of Denmark, og den første festival i 2012 var ifølge festivaldirektør Anna Lund en øjeblikkelig succes.

- Der var 15.000 besøgende, og det har jo udviklet sig til flere end 31.000 sidste år. Den har bare på alle måder vokset sig større og større, men i sidste ende er det ikke antallet af besøgende, der gør mig glad, men derimod de besøgendes oplevelser. Jeg står altid selv en times tid ved udgangen for at tale med folk, og når jeg hører og ser deres glæde, ved jeg, vi har ramt rigtigt. For målet er netop at skabe madglæde - at folk skal blive mætte herude, men gå sultne hjem efter mere til gavn for dem selv og for alle, der noget med mad at gøre, siger hun.

Gastronomi godt kan være lidt højpandet og elitært, og derfor er det vigtigt at få det hele ned på jorden og formidle det.
Anna Lund, festivaldirektør
Food Festival
Etableret i 2012 på Tangkrogen i AarhusAntal besøgende

1. år: Ca. 15.000

5. år: Ca. 31.000

2017

Festivalen er inddelt i 12 områder: Fx Mad for Børn, Danmarks Spisekamre og World of Food.

I områderne bydes på et utal af smagsprøver og oplevelser, og der er desuden en række workshops og arrangementer på blandt andet Kokkescenen.

Food Festival afholder Hotdog DM, hvor kendte som ukendte stiller op i kampen om at lave den bedste af slagsen.

I år indbydes også til middag ved Det Gode Bord, ét stort langbord med hundedevis af deltagere, der spiser sammen i otte forskellige zoner med forskellige temaer. Værterne ved bordet er fredag aften Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard og lørdag byens tidligere borgmester Nicolai Wammen.

Arrangør

Food Organization of Denmark (FOOD)

Læs Mere

www.foodfestival.dk

Nyheder er et must

Food Festival fokuserer normalt på Norden, men i anledning af at Region Midtjylland og Aarhus er Europæisk Gastronomiregion og Europæisk Kulturhovedstad 2017, er der i år mere fokus på mad fra hele verden. Konceptet bag festivalen er netop, at hvert år skal byde på nyt. Ikke blot på pladsen, men også blandt deltagerne.

- Der skal altid være nye produkter med nye fortællinger, så vi kan vise udviklingen fra år til år. Og det er ikke bare produkter på en tandstik som i et supermarked, men smagsprøver med en fortælling bag. Det kan være rødbedeproducenten, der står med jord under neglene, mens en forsker måske viser, hvordan man er kommet frem til den nye type med så flotte ringe. Og det skal altid være menneskene bag - ikke et eller andet event-team. Vores 12 universer skal til sammen indeholde hele fødevarebranchen lige fra de helt store spillere til småproducenterne og fra hummerfolket på Læsø til havbiologer - sådan så vi får et her og nu-billede på hele fødevareområdet, konstaterer Anna Lund.

Ud over smagsprøver og fortællinger om nye og kommende produkter består Food Festival af en lang række indslag lige fra DM i hotdog til fødevaredebatter og workshops samt festivalens svar på Roskildes Orange Scene, Kokkescenen.

- Gastronomi godt kan være lidt højpandet og elitært, og derfor er det vigtigt at få det hele ned på jorden og formidle det. Og gerne lidt underholdende, for ellers får man ikke madglæden ind i folk. Derfor er designet og konceptet, som det er: Oplevelser med hygge, farver, lys og musik, som samlet sørger for et ordentligt skud madglæde, lyder det fra Anna Lund.

Food Festival har næsten 1000 frivillige og er Nordens største madfestival målt på antallet af betalende gæster.

Brødtekst

Brødtekst