Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Markedet kom til Skarø


Markedet kom til Skarø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårdt arbejde, tro på tingene og en ø med muligheder skabte en isproducent, der sælger produkter i hele verden.

Det var en brand på Martin Jørgensens økologiske planteskole i Vester Hæsinge, der sendte ham og hans kone Britta Tarp til deres anden ejendom på Skarø.

På Skarø gik Martin Jørgensen i gang med at udvikle en restituerende drik for cancerpatienter baseret på birkesaft. For at konservere saften, var han nødt til at fryse den ned.

Den frosne birkesaft kunne blive til is, hvis man blandede den med øens frugter. Is, som Britta kunne sælge fra en butik på øen.

Det er begyndelsen på Skarø Is, isproducenten fra en klejn ø i Det Sydfynske Øhav, der distribuerer is til hele verden.

Martin Jørgensen giver her fire råd til at drive produktionsvirksomhed fra en ø.

1
Martin Jørgensen og Britta Tarp driver Skarø Is, der sælger patient-is, gourmet-is, almindelig og proteinholdig softice til hele verden.

For Martin Jørgensen har det været vigtigt hele tiden at være tro mod og ambitiøs med sin egen passion og overbevisning, uanset hvad efterspørgslen måtte diktere.

- Vi er meget ambitiøse, og vi ikke har lyst til at gå på kompromiser eller følge trenden. Vi har gjort det, vi mener er det rigtige. Til at starte med syntes folk, vores is var dyr, men efterhånden har folk har fundet ud af, at de får meget for pengene.

2

Når man stoler på sit produkt og er tro mod den overbevisning, der former det, skal markedet nok komme af sig selv.

- Banker og konsulenter ville nok sige, at man skulle ud og lave markedsundersøgelser og forretningsplaner. Det har vi ikke gjort. Vi konkurrerer på egne præmisser, hvor vi er meget fleksible og laver højkvalitetsprodukter af naturlige råvarer. Vi kan lave noget, folk ikke kan få andre steder - og så kommer markedet efterfølgende.

 

3

Ifølge Martin Jørgensen er det vigtigt at bruge det lokalmiljø, man er en del af.

- Vi får jordbær fra Skarø og stikkelsbær fra Strynø - vi laver is på alle vores bær. Vi har en tæt kontakt til en bæravler, og vi laver produkter af de bær, han nu engang har. Vi har også nogle fantastiske naboer, som har været rigtig søde til at hjælpe til. Uden vores gode naboer kunne det ikke have ladet sig gøre.

4

Martin Jørgensen og Britta Tarp har arbejdet i døgndrift i mange år. Martin Jørgensen mener, det er afgørende at integrere arbejdet med det personlige liv.

- Ved at have arbejdsliv og sit øvrige liv integreret, har man mulighed for at arbejde mange timer med noget man er passioneret for og fælles om. Man kan skabe noget, der er anderledes og bedre - og det gælder både ens liv og ens produkter. Vi ville måske ikke have kunnet gøre det, hvis ikke vi havde den fred og ro omkring os, vi har på Skarø, som får en til at føle sig veltilpas.