Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


25 år med Slagter Lind: Kødet var vejen til kærligheden

Slagter Lind på Østervold har 25 års jubilæum. Her ses Britt og Henrik Lind samt personalet. Foto: Annelene Petersen

25 år med Slagter Lind: Kødet var vejen til kærligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britt og Henrik Lind har nu også en svigersøn med i arbejdet.

Når Britt og Henrik Lind ved en reception på lørdag, 12. august, markerer, at Slagter Lind har haft hjemsted på adressen Østervold 28 i 25 år, er det næsten på dato et kvart århundrede efter, at Randers Amtsavis bragte en annonce om åbningsreception 15. august 1992, underskrevet af Familien Lind. I annoncen takkede familien, ægteparret Henny og Kurt Lind samt sønnen Henrik for en fantastisk modtagelse i Slotscentret.

Slagter Lind var flyttet fra sin oprindelige placering på hjørnet af Danmarksgade og St. Blichers Gade, hvor Henny og Kurt Lind havde etableret sig i 1970. Samtidig med flytningen blev et generationsskifte indledt, så sønnen Henrik blev partner.

Til journalist Jan Sisseck, Randers Amtsavis, sagde Kurt Lind dengang.

- Vi har været glade for at være i Danmarksgade, men er heller ikke for gamle til at få nye udfordringer. Og med partnerskabet kan vi jo også gøre generationsskiftet mere glidende.

Vi har kunnet hente disse oplysninger i en scrapbog, som Henny Lind førte sirligt, og som fortæller om mange aktiviteter og flere hædersbevisninger gennem de 25 år, Månedens Butik er blandt flere eksempler.

Fra restaurant til kosmetikbranchen: Vildane Kelani åbner ny skønhedsklinik

Uddannet i Brødregade

I dag drives Slagter Lind af Britt og Henrik Lind, der begge er brancheuddannede.

Det lå i kortene, at Henrik Lind skulle gå i forældrenes fodspor, og han var da også kun 16 år, da han kom i lære hos Slagter Stenberg i Brødregade, hvor han var udlært i 1985.

- Det var helt mit eget valg at blive slagter, fortæller Henrik Lind, som udstået læretid tilbragte 10 måneder på det daværende svineslagteri Strømmen for at blive ekstra fortrolig med udskæringsarbejde, her på akkord.

I tre år, fra 1986 til 1989, var Henrik Lind ansat hos Slagtermester Olesen på Gl. Hobrovej, hvilket også havde den glædelige konsekvens, at han mødte sin senere hustru her.

I 1989 blev Henrik Lind ansat hos slagtermester Orla Pedersen, kendt under firmanavnet "Orla - din slagter", og det var den forretning, han og forældrene overtog i august 1992.

Britt Lind er oprindelig uddannet i delikatesseafdelingen hos Spækhøkeren på Mariagervej. Hun har også haft ansættelser som delikatesseleder i Dansk Supermarked og som nævnt hos Slagter Olesen på Gl. Hobrovej.

I dag er der i alt otte ansatte hos Slagter Lind, heraf fire på fuld tid.

Meal Prep

Gennem de 25 år har slagterfaget udviklet sig på mange områder. ikke mindst i retning af, at mange kunder efterspørger færdiglavede retter.

Her er Slagter Lind helt fremme i skoene med aktiviteten Meal Prep, færdige måltider, som tilberedes i bestemt ikke for store lokaler på Østervold og bringes ud til kunder over hele landet.

Ophavsmand til Meal Prep er Steffen Uglebjerg, som tillige er svigersøn af Britt og Henrik Lind.

Måltiderne tilberedes individuelt efter ordre via nettet. Nogle er muskeludviklende, andre tværtimod lagt an på, at rettens modtager gerne vil tabe sig i vægt. Men i alle tilfælde er der tale om sund mad.

Slagter Lind holder forretningen lukket om mandagen, men det betyder ikke, at der er stilstand i baglokalet. Tværtimod arbejdes der her med at fremstille retterne til Meal Prep.

Bor i Toldbodgade

For nu fem år siden solgte Britt og Henrik Lind deres hus og rykkede i stedet ind i en lejlighed i Toldbodgade.

Der er en datter og en søn i ægteskabet. Datteren Mette er under uddannelse til pædagog og mor til Camille på godt tre måneder. Sønnen Jesper er ikke mindst meget politisk aktiv i Socialdemokratiet og har brugt en del af sin sommerferie på at være med i LOs Jobpatrulje.

Golf er en fælles hobby for Britt og Henrik Lind, der også nyder at slappe af i et hus i Spanien i de korte perioder, hvor de tillader sig at holde ferie.

Jubilæet markeres lørdag den 12. august fra kl. 14 til 18 ved forretningen, nemlig under halvtaget ud mod Slotspladsen, hvor der tændes op i grillen.