Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Street Food: Gå efter duften


Street Food: Gå efter duften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Fakri Aldin Koleilat fakri@amtsavisen.dk
Jens Thaysen/Scanpix Denmark
Leder. 

Street food. Ordet smager måske lidt i retning af udendørs madboder i Mekong-deltaet på en flimrende varm sommerdag, hvor lugten af eksotiske krydderier og trafikos blander sig med indholdet af de boblende kødgryder i det fattige kvarter, hvor nabofamilien til kokken med den hemmelige opskrift i mistænkeligt lang tid ikke har set deres hund.

I stedet er der tale om en af tidens hotteste kulinariske trends, og nu vil også Randers med på spisevognen.

Inspirationen er til dels hentet fra Aarhus Street Food, som med stor succes har fået gæsterne til at bestille vietnamesiske sandwiches, fish'n'chips, burritos og andre signaturretter fra forskellige verdenskøkkener foruden pandekager, pizza, is og suppe i en tidligere busgarage ved rutebilstationen.

Netop placeringen hos den aarhusianske pendant har været en vigtig parameter for gæsternes villighed til at lægge vejen forbi. Rigtig mange mennesker frekventerer i forvejen rutebilstationen, der er placeret centralt i den jyske hovedstad, og derudover er der blot fire minutters gang fra Aarhus Hovedbanegård.

Det handler om tilgængelighed, og netop det aspekt kan blive en udfordring for Randers Street Food i den mere afsides beliggenhed i Fabrikkens lokaler på Industrivej, som kræver en målrettet gåtur fra bymidten, og hvor parkeringsforholdene langt fra er lige så gunstige som i Aarhus.

Men flere ting tyder på, at det er for tidligt at afskrive det lokale madinitiativ på den konto.

Det er værd at bemærke, at Amtsavisens Facebook-opslag om nyheden om street food til Randers i løbet af fredag morgen var landets sjettemest delte historie på det sociale medie og med et kommentarspor, der flød over med positive tilkendegivelser.

Det er tydeligt, at randrusianerne vil projektets succes. Man vil ikke være hensat til at skulle til Aarhus for at opleve de nyeste ting - heller ikke på det kulinariske område.

Ifølge Kasper Honoré, en af initiativtagerne, skal Randers Street Food ikke konkurrere med byens eksisterende spisesteder, men blot ses som et supplement.

Tanken om, at man vil minimere brødnid i branchen, er beundringsværdig. Dog vil det være naivt for de lokale restaurationer at afskrive projektet som en konkurrent, der kan tage omsætning fra dem, blot fordi placeringen er en smule skæv.

Tværtimod må initiativet blive en oplagt anledning for byens spisesteder til at oppe sig yderligere og skrue op for serviceapparatet i mødet med de spisende gæster, så ikke flere end et for dem acceptabelt smerteniveau vil finde motivationen til at begive sig ned til gademaden på Industrivej.

Madprojektet er stadig i sin spæde startfase, og nu skal de gode idéer på bordet, så Randers Street Food ikke skal leve i skyggen af inspirationskilden.

Potentialet er til stede, og det handler ikke kun om mad. Det handler også om byens stolthed.

Krydderidirektøren: Selvfølgelig skal der chili på havregrøden