Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Danmarks bedste æblevin laves på Mols

Frantz Maurice Scott Lundby (tv.) og Morten Rinder Stengaard modtog priser på vegne af Anderssen Winery, da der var generalforsamling i København i weekenden. Privatfoto

Danmarks bedste æblevin laves på Mols

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vineriet Andersen Winery høstede en af de største anerkendelser, da deres mousserende æblevin "Sigrid 2015" i weekenden blev kåret til årets mousserende æblevin. Eksporten kan være på vej til både Japan og Schweiz.

Mols: Der er godt gang i vineriet Andersen Winery ved indgangen til Nationalpark Mols Bjerge. Det lille vineri, der har eksisteret siden slutningen af 2015, har allerede deres mousserende vine hos fem forskellige danske Michelinrestauranter, og det er der en helt naturlig grund til.

For de mousserende vine, som vineriet producerer har en høj kvalitet, hvilket flere priser allerede vidner om. Og i weekenden kom endnu en til samlingen, da Dansk Forum for Frugtvin holdt generalforsamling og kåring af årets bedste vine.

Og det blev med en sølvmedalje til den mousserende æblevin "Sigrid 2015" og derved prisen som årets bedste mousserende æblevin.

- Kategorien med mousserende æblevin er den største konkurrence, for det er de frugtvine, som kommer tættest på champagnevinene. Så vi er rigtig glade og stolte over, at vi har årets bedste mousserende æblevin. Lavet på Mols, siger Frantz Maurice Scott Lundby, der sammen med Mads Groom Andersen og Morten Rinder Stengaard står bag Andersen Winery.

Og der var tale om et ualmindelig stærkt felt af konkurrenter, hvilket fremgår af antallet af medaljer, som blev uddelt. To guldmedaljer, ni sølvmedaljer og 12 af bronze, i alt 23 medaljer er rekord for et dansk frugtvinsskue. I alt 81 vine deltog i konkurrencen, hvis dommerpanel bestående af 11 vinspecialister har blindsmagt vinene et par uger før generalforsamling og prisuddeling.

Ved blindsmagningen tildeles de enkelte vine point ud fra et særligt system, og mindst 17 point udløser en guldmedalje, får man 15,5 point eller derover, er der sølv, mens der skal 14 point til for at få en bronzemedalje.

Med til historien hører endvidere, at der i alt i de fem år, priserne er blevet uddelt, kun er givet fire guldmedaljer.

- Der behøver ikke være en guld-, sølv- og bronzemedalje i hver kategori. Den vin med det højeste antal point vinder kategorien, så vi er mindst lige så stolte over at have fået en sølvmedalje som at vinde hele kategorien. Sidste år deltog vi for første gang og fik en bronzemedalje. Og det betyder meget, at priserne og medaljerne er uddelt efter kriterier fra Dansk Sommelier Forening. Så ved restauranter og andre også, at vinen er blevet blåstemplet af folk med stor viden på området, forklarer Frantz Maurice Scott Lundby.

Det er ikke kun på prisområdet, at det går godt for vineriet. De er flyttet ind i hovedbygningen på erhvervsområdet i Vrinners, og der er blevet investeret betydeligt i nyt udstyr, så de kan følge med udviklingen.

- Vi har fået en distributør i Schweiz og så har vi fået en indgang til det japanske marked, hvor vores frugtvine går rigtig godt til sushi. Så vi har lige sendt den første sending til Japan, så de japanske restauranter kan komme til at smage vinene, siger Frantz Maurice Scott Lundby.

Også rent produktionsmæssigt er der fremgang, hvor vineriet sidste år producerede 12.500 flasker, så skal der i år puttes vin på 20.000 flasker. Og det dækker over en lang række vin lavet på f. eks gul hindbær, stikkelsbær, solbær og selvfølgelig æble.

- På sigt er målet at vinde alle priser, som vi kan komme i nærheden af indenfor mousserende frugtvin, lyder det fra Frantz Maurice Scott Lundby.

 Kategorien med mousserende æblevin er den største konkurrence, for det er de frugtvine, som kommer tættest på champagnevinene. Så vi er rigtig glade og stolte over, at vi har årets bedste mousserende æblevin. Lavet på Mols.
Frantz Maurice Scott Lundby, medejer af Andersen Winery