Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Vinmagere: Drik ikke Ingrid til kransekagen

Æblevinen Ingrid vil gå godt til nytårsmenuen, hvis der er fisk, skinke eller nødder til forretten. Foto: Kim Haugaard

Vinmagere: Drik ikke Ingrid til kransekagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vrinners: Går man med tanker om at anskaffe sig én eller flere af Andersen Winerys æblevine navngivet Ingrid eventuelt til nytårsaften, så er der i følge vinmagerne flere ting, som man skal være opmærksomme på, hvis man gerne vil have den bedste oplevelse.

Det drejer sig i al sin enkelhed - som med alle andre vine - om at afstemme den mad, som man skal indtage sammen med den boblende vin.

- Hvis man vil drikke den klokken 24, så må man ikke ødelægge den ved at spise kransekage til. Sammen med den søde kage, så vil vinen smage rævesurt, og det vil give en dårlig oplevelse, siger Mads Groom Andersen, der også anbefaler, at man tager vinen ud af køleskabet én time før, så den får en temperatur på cirka ti grader.

- Der er forskellige smagsnuancer i vin alt efter temperaturen, og jeg vil anbefale ti grader til Ingrid.

Står den på kransekage ved midnat, så skal man hellere bruge æblevinen i begyndelsen af aftenen.

- Man må hellere drikke vinen klokken 18 til nytårstalen som en aperitif eller til forretten, hvis den for eksempel består af laks, østers eller kammuslinger. Almindelige ting, som man spiser ved et tapasbord, går også godt til den her vin, siger Frantz Maurice Scott Lundby.

Vinen kan købes hos Salling Aarhus og Aalborg, Meny i Rønde eller Hos Walter, Ebeltoft til 280 kroner.

Leverer til landets Michelin-restauranter: Andersen Winery har store fremtidsplaner