Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Nyt bageri bager kun uden gluten

Lone Bladt og Martin Jensen står altid klar til at tage en snak om udfordringerne ved et glutenfrit liv med deres kunder. Foto: Pia Pagaard M. Madsen


Nyt bageri bager kun uden gluten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægteparret Martin Jensen og Lone Bladt havde onsdag første åbningsdag i deres nye glutenfri bageri i det nordlige Hadsund. Og kunderne tog godt imod.

Mazarintærter, havregrynskager, othello-lagkager, rugbrød, rundstykker, burgerboller og pølsebrød. Der var masser af varer at vælge mellem for de kunder, der onsdag eftermiddag mødte op til den første åbningsdag i bageriet Smagspaletten i det nordlige Hadsund. Og selv om antallet af kunder ikke var svimlende stort, så er der ingen tvivl om, at det nye bageris produkter er i ganske høj kurs.

Smagspaletten gør indtryk på Meny Gourmet

»Det er så dejligt, at det er helt glutenfrit brød, I sælger. Normalt er det næsten ikke til at skaffe,« sagde én af eftermiddagens kunder, inden hun købte fire glutenfri og laktosefri boller og forlod butikken.

'Smagspaletten' producerer og sælger glutenfri bagværk af høj kvalitet.

»Vi har stor fokus på at bruge glutenfri meltyper af høj kvalitet, som er økologiske og har et godt fiber- og kerneindhold, ligesom produkterne også smagsmæssigt ligner traditionelt bagværk«, siger Martin Jensen, der er direktør ved Smagspaletten, mens hans hustru Lone Bladt er virksomhedens bagermester.

Martin Jensen forklarer, at der er én faktor, der adskiller Smagspaletten fra andre bagere, der også tilbyder glutenfrit bagværktil sine kunder.

Smagspaletten tolerer nemlig ikke de to mg gluten pr. 100 g mel, som langt størstedelen af de øvrige bagere ellers gør. Det skyldes ifølge det nybagte bagerpar, at selv så små mængder gluten kan have stor betydning for en glutenallergiker.

»Når nu vi har valgt at gå linen ud med glutenfrit bagværk, så kan vi lige så godt gøre det 100 procent i stedet for 99 procent,« siger Martin Jensen.

'Smagspaletten' er et online glutenfrit bageri, der ønsker at servicere kunder over hele landet med sine friskbagte brød og kager. Men selv om forretningen primært skal eksistere på nettet, så har parret ikke kunnet holde sig fra også at åbne en fysisk butik i hjembyen Hadsund.

»I og med at vi producerer alt vores bagværk her i byen, så vil vi gerne kunne yde en personlig service til vores kunder i nærområdet. Både Martin og jeg er socialt anlagte mennesker, og vi ville blive kulrede, hvis vi hele tiden kun skulle se på hinanden,« siger Lone Bladt med et stort smil.

Hele projektet med eget bageri startede tilbage i maj sidste år. På det tidspunkt skulle Martin Jensen og Lone Bladt være værter ved en konfimartionsfest. Parrets nu 15-årige niece er glutenallergiker, og Lone Bladt besluttede derfor, at hun selv ville forsøge sig med at bage glutenfrit brød og kage til hende. Og det blev begyndelsen på idéen om 'Smagspaletten'

»Jeg syntes, det var træls, at jeg var nødt til at bede hendes mor om selv at tage brød med, så hun kunne spise sammen med os andre. Derfor begyndte jeg at eksperimentere med at lave glutenfri produkter. Der er ingen tvivl om, at det er hendes skyld, at vi er dér, hvor vi er i dag,« siger Lone Bladt.

'Smagspaletten's fysiske butik på Håndværkervej i Hadsund holder åbent hver onsdag eftermiddag. Bageriets webshop, smagspaletten.dk, forventes at være oppe at køre omkring 1. marts.