Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


De laver æbler til brændevin

brændevinsmagerne. Esben Moestrup (tv) og Mikkel Nordkvist. Foto: Flemming Højer

De laver æbler til brændevin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasiekammerater har indrettet brænderi på slægtsgård

To gymnasiekammerater, Esben Moestrup og Mikkel Nordkvist, har beriget Mellerup med en ny virksomhed: Et mikrobrænderi - et af de få i kongeriget.

På den gamle gård Enghaven, hvor Esben er femte generation klukker gæringstankene stilfærdigt i det, der egentlig skulle have været to garager - »indtil vi fik det stoppet« - og i rummet ved siden af troner det velpudsede destillationsapparat. Stål og kobber håndsmedet i Schwartzwald.

Det forvandler gode danske æbler til brændevin med smag af Philippa, Elshof, Cox Orange, Belle de Boskoop eller Ingrid Marie.

Mikkel Nordkvist er kemiingeniør, bor i Frederiksværk og kommer over nu og da for at øse af sin specialviden.

Esben klarer det daglige. Han bor i Århus og blev lærer på HTX i Randers - samfundsfag, historie og filosofi.

På de nytrykte visitkort står henholdsvis »bestyrelsesformand« og »direktør«. Og så er de hver især »brændevinsmager«.

Man kan spekulere på, hvor ordet skal deles: »brændevins-mager« eller »brændevin-smager«. Det beror måske på smag og behag.



LÆS MERE I RANDERS AMTSAVIS LØRDAG