Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


- Vi bliver nødt til at lave noget godt

350 kg vejer sådan en svend, som Hans Ole Kruse her står og beundrer. Det er en nyslagtet ko, som er opdrættet på Djursland. Foto: Axel Schütt

- Vi bliver nødt til at lave noget godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagter Kruses slagterdynasti i Tved kører på fjerde generation. Kunderne kører til fra både Randers, Grenaa og Aarhus, fordi fokus hos Kruse ligger et sted: på godt kød.

TVED: I 1889 startede et dynasti i Tved. Sådan kalder Hans Ole Kruse i hvert fald sin forretning, Slagter Kruse, som han selv overtog i 1996. Han er selv fjerde generation slagter på Tved Hovedgade, hvor han selv slagter, ryger og selvfølgelig sælger kød til det meste af Østjylland. Til lokale, selvfølgelig, men også til turister i sommerhusene og folk fra både Grenaa, Randers og Aarhus. Mange af butikkens kunder er kommet i butikken i mange år, og det sætter krav til kvaliteten.

- Vi bliver nødt til at lave noget godt, siger Hans Ole Kruse med et skævt smil, når han bliver spurgt om hvordan de kan blive ved med at få folk til at køre til Tved efter slagterkød.

For det gør de, og der er masser af det i diskene hos Slagter Kruse. Koteletter, hakket kød, pålæg og pølser for bare at nævne lidt af det. Og det kræver en stor mængde planlægning at sørge for, at der er det i diskene, der skal være der. Hverken mere eller mindre.

- Jeg skriver dagbog fra hver dag, hvor jeg skriver ned, hvad vi har solgt, og hvor mange kunder vi har haft. På den måde ved de inde i butikken, hvor mange kunder, de skal regne med, og jeg ved hvor meget kød, der skal være klar. I dag kommer der for eksempel cirka 120 kunder, fortæller Hans Ole Kruse.

Karbonader og michelin-pølser

I lokalerne bag butikken ligger Slagter Kruses slagteri. For hver mandag formiddag slagter Hans Ole Kruse og hans kolleger nemlig selv både grise, køer og lam for kunder og til deres egen butik. Og det er endnu et lag i fokus på det, de i slagterforretningen er bedst til: kød. For det er, ifølge Hans Ole Kruse en ikke uvæsentlig del af hans familieforretnings succes.

- Vi skal ikke begynde at lave færdigretter eller et eller andet. Vi skal lave det, vi er gode til, og det er godt kød, siger han, mens hans kone, Bente, nikker ved siden af.

- Det er det, de kommer her efter. Hvis vi begyndte at lave færdigretter, ville vi nok ende med at spise dem selv, griner hun.

Nogle gange kommer der dog en atypisk opgave ind i butikken i Tved. En af deres kunder, Michelin-restauranten Domestic, har nemlig bedt Slagter Kruse om at lave pølserne til Domestics deltagelse i DM i hotdogs til årets Food Festival. Og det er sådan noget, som er med til at skabe omtale hos Slagter Kruse. Dét og så at kunderne og personalet efterhånden kender hinanden.

- Vores medarbejdere har været her i mange år og kender kunderne. På den måde ved de, hvordan de skal gå til den enkelte kunde og hvordan de skal vejlede dem. For vores kunder vil tit gerne have lidt ekstra at vide om kødet. Hvor udskæringen sidder for eksempel, fortæller Hans Ole Kruse.

Men hvad er en fjerdegenerations slagters livret?

- Koteletter eller karbonader. Faktisk er Bente helt holdt op med at spørge, hvad jeg har lyst til at spise, for det er altid det samme svar, griner han.