Få din egen James Bond-bil

Designet på Aston Martin DB5 er nærmest tidløst. Nu produceres den i 25 helt nye eksemplarer. Foto: Aston Martin

Få din egen James Bond-bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aston Martin vil producere 25 eksemplarer af den navnkundige DB5-model fra James Bond-filmen "Goldfinger".

Hvis du altid har gået og drømt om at føre dig frem som fuldblodet 007-agent med hele udstyrspakken, inklusive den rigtige firmabil, får du snart muligheden.

Aston Martin vil nemlig producere 25 helt nye eksemplarer af den legendariske DB5-model, der havde en hovedrolle i James Bond-filmen "Goldfinger" fra 1964, hvor en ung Sean Connery jagter superskurken og undervejs klarer nogle af modstanderne fra sin DB5.

Bilerne bliver bygget i engelske Newport Pagnell sammen med produktionsselskabet EON, der står bag Bond-filmene, og derfor er med til at sikre den rigtige autenticitet i bilerne, hedder det. Det omfatter blandt andet indbyggede gadgets som roterende nummerplader og andre spidsfindigheder kendt fra filmen.

Aston Martin skriver dog ikke noget om det famøse passager-katapultsæde, som er en vigtig del af filmens plot. Det står dog klart, at det bliver den Oscar-vindende specialeffekt-mester, Chris Corbould, der har haft en stor finger med i effekterne i Bond-filmene, som skal være med i processen med at producere bilerne, der kun fås med farven Silver Birch ligesom originalen.

Sean Connery var hovedpersonen i James Bond-filmene i 1960'erne. Foto: Aston Martin
Sean Connery var hovedpersonen i James Bond-filmene i 1960'erne. Foto: Aston Martin

Ikonisk status

Den originale DB5 blev vist på Earls Court motorshow i oktober 1963 og var egentlig en videreudvikling af DB4, men med mange opdateringer. Den største var en ny fire liters benzinmotor, der kom med tre SU-karburatorer, og som med sine 282 hk ydede 42 hk mere end forgængeren. Den havde en topfart på 238 kilometer i timen og klarede 0-100 kilometer i timen på 7,1 sekunder.

Fra 1963 til 1965 blev der i alt bygget 898 DB5 coupéer i fabrikken i Newport Pagnell.

Efter debuten i "Goldfinger" fik DB5 en nærmest ikonisk status, og den har siden haft større og mindre roller i seks James Bond film. Det drejer sig om "Thunderball" fra 1965 med Sean Connery som 007, "Goldeneye" fra 1995 og "Tomorrow Never Dies" fra 1997 med Pierce Brosnan i hovedrollen samt "Casino Royale" fra 2006, "Skyfall" fra 2012 og "Spectre" fra 2015, alle med Daniel Craig som James Bond.

Den nye DB5 får en række gadgets fra film-bilen. De udvikles sammen med Chris Corbould, der er Oscar-prisvinder inden for special-effekts. Foto: Aston Martin
Den nye DB5 får en række gadgets fra film-bilen. De udvikles sammen med Chris Corbould, der er Oscar-prisvinder inden for special-effekts. Foto: Aston Martin

Enhver samlers drøm

Andy Palmer, som er chef for Aston Martin, uddyber tankerne bag den lille specialproduktion.

- Forbindelsen mellem Aston Martin og James Bond er noget, som vi er meget stolte af, og det er bemærkelsesværdigt, at DB5 forbliver med at være den definitive James Bond-bil efter så mange år, siger han og fortsætter:

- At eje en Aston Martin har længe været et håb for mange James Bond-fans. Men at eje en DB5, komplet med gadgets og bygget efter de højeste Aston Martin-standarder, må helt sikkert være den ultimative samlers drøm.

Der er i de senere år kommet flere projekter med, at især engelske bilproducenter genfremstiller ældre, ikoniske modeller. Det er senest adviseret fra Jaguar, som producerer de sidste 25 eksemplarer af en planlagt serie på 100 biler af den eksotiske D-Type fra 1950'erne.

Jaguar Landrover er også gået i gang med en produktion, som genopliver den klassiske Land Rover Defender, men kun med V8-motor. Prisen for hver Aston Martin DB5 vil være 2,75 millioner engelske pund eller 22,9 millioner kroner - uden danske afgifter. Selv til den pris vil bilen ikke være godkendt til at køre med på offentlig vej, så den bliver på mange måder en museumsbil. De første DB5'er leveres i 2020.

Få din egen James Bond-bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce