Mange familiebiler er ikke børnevenlige

Selv om bilfabrikkerne reklamerer med, at en bil er familievenlig, skal man som køber altid teste, om der er plads nok til børn og barnestole. Foto: FDM

Mange familiebiler er ikke børnevenlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv større biler er ikke særligt familievenlige, hvis der skal være plads til tre eller flere børn, viser test fra FDM.

Betegnelsen "familiebil" er noget slidt. Ifølge FDM har de biler, der betegnes som sådan langtfra altid plads til hele familien. Især, hvis den omfatter tre eller flere børn, der sidder i autostole, kniber det ofte med pladsen. Det viser en test, organisationen har lavet sammen med en række europæiske bilklubber, hvor man har testet pladsen i forskellige større og mindre biler.

Siden 2010 har FDM løbende været med til at teste, hvor familievenlige 100 biler reelt er, og hvor nemt det er at montere autostole i dem. Ud af 113 testede biler har kun 37 plads til tre autostole på bagsædet, og kun i 17 af de 37 biler kan der monteres tre på stribe uden besvær. I alt 16 biler er med i den seneste omgang, hvoraf fire biler har en tredje stolerække. Det er da også Citroën Grand C4 Picasso og Peugeot 5008, som er mest børnevenlige.

- Bilproducenterne henvender sig ofte til familier i deres markedsføring. Men når det kommer til stykket, kniber det ofte med pladsen. Især hvis man er en familie med tre børn eller flere, kan det være en udfordring at finde en bil, der faktisk har plads til alle. Det er ikke bare et spørgsmål om komfort, men også om sikkerhed, siger FDM's biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Stort set alle testens biler har god plads på bagsædet til to børn. Men det kniber, hvis der skal være plads til tre autostole. I biler med en tredje stolerække er den heller ikke en rigtig god løsning. Pladsen her er trang, og det er besværligt at montere autostole. Enkelte producenter tillader det slet ikke, forklares det i testen, som er med i det seneste nummer af FDM's blad Motor.

- Børn sidder sikrest på bagsædet. Så selv om flere af bilerne har god plads til autostole på forsædet, og enkelte også har en tredje række, er det på bagsædet, børn bør sidde. Derfor kunne vi godt ønske os, at flere biler havde plads til tre autostole her. Det har kun fire af de 16 biler, vi netop har testet, siger Søren W. Rasmussen.

Han peger på, at det er vigtigt at teste pladsen i bilen på alle siddepladser, før slutsedlen underskrives.

- Som tidligere år understreger den seneste test vigtigheden af, at man nøje undersøger, om børn og autostole nu også kan være i bilen, inden man køber. Det vil være ærgerligt efterfølgende at opdage, at pladsen enten ikke er god nok, eller at autostolenes placering er uholdbar, siger Søren W. Rasmussen.

Mange familiebiler er ikke børnevenlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce