VW Up GTI klar til angreb

VW Up GTI, der kommer til marts, er på banen fra små 180.000 kr. Foto: VW

VW Up GTI klar til angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mindste Volkswagen Up er klar som GTI-model, der kører i hjulsporene på originalen til priser fra små 180.000 kr.

Der skal nok være op til flere ejere af VW Up, som får våde øjne og kløe i speederfoden, når den nye heftige GTI-version af mikrobilen nu lander hos forhandlerne. Mikro-versionen af den ikoniske og sportslige GTI-model har nemlig ikke alene klare tråde til den oprindelige og lette ur-Golf GTI fra 1976, den byder også på stiligt udstyr, der i sig selv løfter overliggeren i klassen. Og så er den hurtig.

Med priser fra 179.996 kr. plus levering for en tre-dørs model og en halv snes tusinde kr. yderligere, hvis der skal være fem døre, er den dog ikke den billigste bil på vejen, hvor den meget helstøbte nye Polo med 90 hk motor og Comfortline-udstyr i samme prislag er en intern konkurrent.

Flere af Up-modellerne kravler dog i forvejen opad. Men den billigste tredørs Take Up koster fra 95.395 kr., ligger en femdørs High Up i 142.197 kr., mens en femdørs Up Beat koster 158.895 kr. Den byder dog ikke på en 115 hk turbomotor, sportsundervogn, som er sænket 15 mm, og præstationer, der hedder 0-100 km/t på 8,8 sekunder. Topfarten er 196 km/t i den lille raket. Ophavet klarede for øvrigt samme discipliner med værdier, som hedder godt ni sekunder og 182 km/t.

Momentet på 200 Nm hentes fra 2000-3500 omdr. Den hurtige model kan bl.a. spottes på større spoilere og diffusere for og bag, forkromede afgangsrør, den klassiske røde linje i kølergrillen, 17 tommer fælge med røde bremsekalibre foran og selvfølgelig det store GTI-logo.

Indendørs sidder man i sportssæder med det karakteristiske ternede Clark GTI-betræk og ser på multifunktionsrattet med røde syninger, mens pedaler med rustfrit stål og rødt ambiente lys indendørs sørger for den rigtige stemning. Modellen kan helt i den historiske ånd bestilles i farverne Tornado rød og Pure Hvid samt metallakeringerne Tungsten Sølv og Deep Sort. VW Up GTI lander herhjemme til marts.

 

VW Up GTI klar til angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce