Sådan bor du billigere end gennemsnittet

Du kan spare på huslejeudgifterne, hvis du vælger at bo i de »billige« byer i Danmark. Foto: Iris/Scanpix
Foto: pathdoc/Scanpix Denmark

Sådan bor du billigere end gennemsnittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan bor man egentlig billigst, hvis man vil bo til leje?

At betale husleje og regninger til elektricitet og varme er for de fleste danske husstande den største udgift i budgettet. Nogle slipper alligevel billigere end andre, viser forbrugsundersøgelsen fra Danmarks Statistik, som for nylig er blevet offentliggjort.

Undersøgelsen viser, at danskere i Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland betaler mindre end den gennemsnitlige dansker i udgifter til boligbenyttelse, elektricitet og opvarmning af boligen.

Allerbedst ser det ud for nordjyderne, der med en årlig udgift på 85.687 kroner pr. husstand, svarende til 7.141 kroner om måneden, har de allerlaveste udgifter til boligen. Det er et godt stykke under gennemsnittet for hele Danmark, som er på 101.166 kr. pr. husstand pr. år.

Billige lejeboliger

En af forklaringerne på, at nogle danskere har færre boligudgifter end andre, kan være de meget svingende lejeboligpriser, som er allerlavest, hvis man vil bosætte sig i Jylland.

BoligPortal har lavet en opgørelse over de ti billigste byer at bo til leje i i 2016, og samtlige ti byer ligger i Jylland, fortæller Henrik Løvig, der er BoligPortals administrerende direktør.

»Hvis man vil bo til leje uden for de større byer i især Jylland, så vil mange kunne bo betydeligt billigere end den gennemsnitlige dansker. Kvadratmeterne er simpelthen billigere i de mindre byer, hvor der er mindre kamp om lejeboligerne, så placeringen af ens lejebolig har stor betydning, hvis man vil have lave boligudgifter,« siger Henrik Løvig.

Under 5.000 om måneden

Bor man i en af Danmarks ti billigste byer er det ingen sag at bo til leje for mindre end de 8.431 kroner, som en gennemsnitsdansker bruger på boligudgifter ifølge forbrugsundersøgelsen. Faktisk kan man i alle ti billig-byer klare huslejen for under 5.000 kroner i gennemsnit.

I eksempelvis sønderjyske Nordborg er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for alle boligtyper på blot 43 kroner, og den gennemsnitlige leje på en treværelses lejlighed er på 3.867 kroner.

FAKTA

Laveste kvadratmeterpriser (2016)

Beløbet er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i området:

Nordborg (Sønderjylland): 43 kr.

Løgumkloster (Sønderjylland): 44 kr.

Roslev (Nordjylland): 48 kr.

Sydals (Sønderjylland): 48 kr.

Lemvig (Midtjylland): 49 kr.

Videbæk (Midtjylland): 50 kr.

Broager (Sønderjylland): 50 kr.

Frederikshavn (Nordjylland): 51 kr.

Løgstør (Nordjylland): 51 kr.

Spjald (Midtjylland): 51 kr.

Kilde: BoligPortal

Sådan bor du billigere end gennemsnittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce