Skattetip: Sæt forældrekøbet i stand løbende

Hvis du som forælder har købt en bolig til dit barn, kan det være en god ide at sætte boligen i stand i løbende i de tre første år efter købet. Foto: Iris/Scanpix
Foto: highwaystarz/Scanpix Denmark

Skattetip: Sæt forældrekøbet i stand løbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være en fordelat istandsætte et forældrekøb inden for de første tre år.

Når forældre køber lejlighed til børnene, så skal juniors nye hjem ofte sættes lidt i stand, før boligen er moderne eller klar til indflytning. Men de færreste ejere af forældrekøb ved, at der er penge at spare ved at lave istandsættelserne på de rigtige tidspunkter.

Forældres udgifter til vedligeholdelse af sønnens eller datterens bolig kan trækkes fra i skat, men vil man have mest ud af sin istandsættelse, så skal de utætte vinduer eller slidte gulve fikses over de første tre år af ejerskabet.

Efter tre år er der nemlig skarp kontrol med, om istandsættelsen har ført til en forbedring af lejlighedens stand og værdi, eller om der blot er tale om udbedring af slid på boligen, forklarer director ved revisionsselskabet BDO, Henning Boye Hansen.

»Skattemyndighederne fører en mere lempelig praksis i de første tre år, og der skal rigtig meget til, før myndighederne løfter øjenbrynene. Det er en håndsrækning til især ejere af forældrekøbsboliger, fordi de ofte ikke er vant til at navigere i de her regler,« siger Henning Boye Hansen, director ved BDO.

Mange kender ikke regler

Den vigtigste regel at kende i de første tre år er, at udgifterne til istandsættelse kan fratrækkes, så længe de ikke overstiger 25 procent af årshuslejen eksklusiv varmebidrag.

»Desværre er der alt for mange forældre, som ikke kender til reglen, og det betyder, at de kommer til at bruge for mange penge i de første år. Det klogeste for ejere af forældrekøbsboliger er at regne deres maksimale fradrag ud i samme øjeblik, at lejligheden er købt. Det kan være pejlemærket for den fart, boligen skal istandsættes i,« siger Henning Boye Hansen fra BDO.

Fremtidssikring

Det er ikke kun børnene, der kan nyde godt af en lækker istandsat lejlighed, for det er også et klogt træk for forældre, som vil have mest muligt ud af købet, fortæller Henrik Løvig, der er administrerende direktør for BoligPortal.

»Mange forældre vil opleve, at de på et tidspunkt må udleje boligen til andre end deres barn, fordi barnet eksempelvis skal et semester til udlandet, i praktik eller må flytte til en anden by, og så er det altså rigtig smart at have en bolig på hånden, som er i god stand. Det kan have en positiv indvirkning på både huslejen og på, hvor attraktiv boligen er som lejebolig,« siger Henrik Løvig.

Skattetip: Sæt forældrekøbet i stand løbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce