Blev spået politisk aktiv i 9. klasse

Charlotte Broman Mølbæk blev tidligt politisk interesseret. Pressebillede

Blev spået politisk aktiv i 9. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotte Broman Mølbæk er i gang med en ny uddannelse.

SFs spidskandidat ved byrådsvalget, Charlotte Broman Mølbæk, 39 år, viste tidligt tegn på interesse for samfundsforhold.

- I min Blå Bog fra 9. klasse står, at jeg skulle se at blive politisk aktiv. Jeg kan lide at diskutere og har holdninger til mange spørgsmål, forklarer spidskandidaten, der også blev inspireret til politisk arbejde gennem sin mor, der har været lokalformand for SF, og sin søster, der var med i SFs ungdomsafdeling.

Charlotte Broman Mølbæk blev politisk aktiv, da SF gik med i regeringen i 2011, og ved valget i 2013 kom hun i Randers Byråd.

Charlotte Broman Mølbæk bor i en lejebolig i Dronningborg, Bakkestjernevej 2. Hun er oprindelig uddannet som pædagog i Randers tilbage i 2002 og kom efter ansættelse ved børneinstitutioner til Randers Kommune, hvor hun i syv år arbejdede ved Familiehuset og tilrettelagde udviklingsforløb for børnefamilier med problemer.

På grund af stress stoppede Charlotte Broman Mølbæk ved Randers Kommune i 2014 og er nu i gang med at tage en ny uddannelse ved Aalborg Universitet. Her studerer hun - ofte med hjælp af hjemmearbejde - politik og administration, men omgås så småt med planer om på et tidspunkt at skifte retning. Uddannelsen varer i fem år, og der er tre tilbage.

Kom helt tæt på dine politikere
Hvem er de, politikerne, der stiller op til byrådsvalget i Randers 21. november? Og hvad vil de gøre for at skabe bedre vilkår for borgerne - og for kommunens udvikling?I de kommende uger kan du læse meget mere om det i avisen og på amtsavisen.dk.Vi bringer blandt andet en portrætserie af spidskandidaterne fra de 18 partier og lister, du kan vælge imellem på stemmesedlen 21. november.For hvem er de mennesker egentlig, der er klar til at bruge en del af deres tid på at være med til at bestemme, hvordan kommunen skal styres?Og hvad er det, der har betydning for deres politiske holdninger?Avisen sætter også fokus på, hvad randrusianerne synes er vigtigt i den kommunale valgkamp. For én ting er, hvad politikerne går op i, noget andet er - måske - hvad borgerne ønsker sig.Fra 30. oktober til 17. november vil vi besøge 14 udvalgte byer og bydele i Randers med vores rullende vælgermøder, hvor du kan møde lokale politikere og får en snak - og en varm pølse ved vores medbragte pølsevogn.Avisen vil gerne have borgerne og kandidaterne til at mødes til en uformel snak om det, der rører sig i lokalområdet.

Ungerådet

Som eksempel på noget, hun har været mest glad for at gennemføre i den forløbne byrådsperiode, nævner Charlotte Broman Mølbæk etableringen af Ungerådet, der er med til at sætte politik for unge på dagsordenen.

- De unge er jo fremtiden lige om lidt, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Knapt så tilfreds er hun efter vedtagelsen i 2014 af Tillidsreformen, fordi hun mener, at den i for ringe grad er "kommet ud over rampen", som hun siger. Selve reformen er hun ellers glad nok for.

- Det drejer sig jo om at gøre arbejdsvilkårene for kommunens næsten 9000 ansatte de bedst mulige, fastslår Charlotte Broman Mølbæk.

Se SF-kandidatens egen valgvideo herunder

Pjattet med von Hatten

Sine kulturelle oplevelser søger Charlotte Broman Mølbæk flere steder.

- Jeg er pjattet med von Hatten, og har endda i nogle år, mens jeg studerede, boet oven over stedet, fortæller Charlotte Broman Mølbæk, der også med glæde hilser renoveringen af Turbinen og nyder musikken her.

Andre kulturelle oplevelser søges på biblioteket, i Randers Egnsteater og hos Kastalia.

Selv arbejder Charlotte Broman Mølbæk som frivillig ved North Side-festivalen i Aarhus og på Roskilde Festival.

- Selv om det er arbejde, er det også afslapning for mig, lyder det.

Charlotte Broman Mølbæk bor alene med sine tre børn, Nina på 13, Noah på 11 og Liva på 7 år.

- Jeg blev skilt for fem år siden og er nu er gift med politikken, slår hun fast.

Blev spået politisk aktiv i 9. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce