Original og veloplagt Rottefælderevy

Jan Schou skuffer ikke sit publikum. For som sædvanlig parodierer han regenten. Foto: PR-foto.

Original og veloplagt Rottefælderevy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De er modige i Rottefælden, som klapper hårdt sammen om årets ofre. Revyen er også morsom, original, musikalsk og indimellem tåkrummende plat.

Historikerne er ikke enige om, hvornår man første gang kunne opleve revy i Rottefælden i Svendborg, men stedets bestyrelsen hælder til, at det i år er 135. gang. Tillige var det på premiereaftenen torsdag præcis 20 år siden, at revyens faste skuespiller og kunstneriske leder, Jan Schou, optrådte i Rottefælden første gang.

De to fødselsdage og revyens forholden sig til sig selv er tilsammen tæt på at fylde for meget, men det er også i den kategori, at vi finder årets latterkrampe. Christine Astrid Nielsen fortæller om stedet tilblivelse i tør og genkendelig foredragsstil, mens Kim Brandt er en døvetolk, som i et mildt sagt uortodokst og frækt tegnsprog står ved siden af og "oversætter". Det er vanvittig morsomt og en imponerende kropslig præstation.

Kim Brandt er i det hele taget et energibundt. I slutningen af revyen opsummerer han i lyntempo, samtlige numre. Det er originalt fundet på - af ham selv - og revy i 50 gange hastighed. Kim Brandt kan også det stille og eftertænksomme, og det viser han i en poetisk vise om aldrig at have tid til det vigtige i livet, skrevet af Ib Christoffersen. En velfortjent øretæve til det travle nutidsmenneske.

Også Anne Herdorf stråler i årets revy. Som den milde og søde bedsteborger Lillian med alle de rigtige meninger - indtil sprutten begynder at virke og kalder på den indre svinehund. Som den ældre dame, der leder efter tasterne på mobiltelefonen og som en jazz'ende og meget velsyngende diva, der bager brunsviger.

Christine Astrid Nielsen, som også er revyens koreograf og med godt resultat, ejer salen, da hun veloplagt sender en smash i panden på Caroline Wozniacki. Den rå tekst er skrevet af Leif Maibom fra Sønderborgrevyen og handler om tennisstjernen, som savner Danmark, men alligevel foretrækker Monaco. "Hvis jeg bliver syg, og alt går galt, vil jeg vende hjem og få glæde af den skat, jeg aldrig har betalt". Kapelmester Jens Krøyer, der har skrevet en fin melodi til nummeret - og til flere andre - har også skrevet gode tekster. Som sædvanlig bidrager han og musikerne Guy Moscoso og Ole Caspersen med uproblematisk vellyd.

Revyoverblik
Avisen Danmarks revyanmelder, Anette Hyllested, anmelder følgende revyer.Odense Sommerrevy - spiller til 9. juni

4 stjerner

"Odense Sommerrevy tør flippe ud. Den har for en revy de nødvendige pegen fingre af både magten og sit eget publikum, hvor sjov og alvor blandes, men det er herligt, at den også tør kaste sig ud i den gakkede meningsløshed. Og det er samlende, at den også tør være lokal. Odense Sommerrevy er bestået med lune og bid. Skal der flere stjerner på reverset, kræver det, at revyen næste år luger ud i stakken af set-før-numre og i tekster med forudsigelige og svage pointer."

Hvor: Fruens Bøge i Odense. Medvirkende: Bodil Jørgensen, Niels Olsen, Thomas Mørk, Vicki Berlin, Lars Arvad. Instruktør: Joy Maria Frederiksen. Kapelmester: Morten Wedendahl.

Cirkusrevyen - spiller til 31. august.

4 stjerner

Der er gået show i Danmarks største revy. Holdet på Bakken, der som bekendt favner det store, brede publikum, har valgt at slække på øretæverne og i stedet skruet op for den ufarlige charme. Den slags deler sit publikum. Er man glad for festen og genkendeligheden, vil man elske årets revy.

Hvor: Bakken i Dyrehaven ved Klampenborg. Medvirkende: Ulf Pilgaard, Niels Ellegard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Amalie Dollerup. Instruktør: Lisbet Dahl. Kapelmester: James Price.

Sønderborg Sommer Revy - spiller til 21. juli

4 stjerner

"Sønderborg Sommerrevy er i år en tempofyldt, visuel fest med overlegen musikalitet og godt humør. Som en god, klassisk revy deler den også øretæver ud, men kløerne måtte gerne kradse dybere."

Hvor: Comwell Hotel i Sønderborg. Medvirkende: Karsten Jansfort, Asger Reher, Lone Rødbroe, Jeanne Boel, Bjarne Antonisen. Instruktør: Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

Kerteminde Revyen - spiller til 7. juli

5 stjerner

[i]"Kerteminderevyen er det frække og opvakte barn i klassen. Helt sin egen, men med vilje og hjerte under sin flabede attitude.[/i]

Den er direkte og indimellem rå, men den er også hjertelig og rørende."Hvor: Tornøes Hotel i Kerteminde. Medvirkende: Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi, Trine Gadeberg, Marie Mondrup. Instruktør: Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre. Kapelmester: Peter Bom.

Rottefælden

Premiere 31. maj. Spiller til 25. august.

Hvor: Rottefælden i Svendborg.

Medvirkende: Jan Schou, Anne Herdorf, Kim Brandt, Christine Astrid Nielsen.

Instruktør: Carsten Friis.

Kapelmester: Jens Krøyer.

Homogent hold

Jan Schou fylder mindre, end han plejer, og det gør holdet mere homogent. Som sædvanlig imiterer han Dronningen til perfektion. Denne gang er hun ude at løbe, for hvis man ikke dyrker sport, "har man ikke en kinamands chance for at få Kronprinsen i tale". Jan Schou synger også en fin vise om hegn og havelåger, der altid bør stå åbne, en takkevise til Prins Henrik, og så er han - som resten af holdet - i hopla i en original fejring af Dansktoppens 50-års jubilæum. Et musikalsk, sjovt og overraskende komponeret indslag. Det er også her, at den generelt fine scenografi, der veksler mellem brug af rekvisitter, gode kostumer og video, imponerer særligt med hittepåsomhed.

Det er herligt, at Rottefælden er modig, bidsk og tiltagende original og gakket, og at tempoet de seneste sæsoner med instruktør Carsten Friis i spidsen er blevet højere, samtidig med at han med mellemrum tør klodse bremsen, hvormed de stille og eftertænksomme viser står stærkere midt i energi-udladningerne.

Ingen Rottefælde uden platter på bordene og platte vitser på scenen, men i første akt er der for mange tåkrummende, sjofle platheder og forudsigelige pointer. Modsat flirter revyen insisterende med en femte stjerne i det meste af anden akt, og fordi den formår at være original og stikke ud, får den lov at score en lille femte.

Original og veloplagt Rottefælderevy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce