100-årig fejret af familien: Synet er sløret, men sindet stadig skarpt

Astrid Krogh Kristensen blev fejret på sin 100-års fødselsdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

100-årig fejret af familien: Synet er sløret, men sindet stadig skarpt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Astrid Krogh Kristensen klarede sig selv indtil for to år siden.

Fredag var der flag uden for døren, indendøre masser af blomster og stort kaffebord på adressen Garnisonvej 12 D, Randers, det hele til ære for Astrid Krogh Kristensen, som denne dag fyldte 100 år og blev fejret af sin nærmeste familie.

Indtil hun var 98 år, klarede Astrid Krogh Kristensen stort set sig selv i det lille rækkehus. Hun sørgede således selv for madlavningen. Men nu kniber det både med syn og hørelse, så det er de to døtre, der har bistået ved udarbejdelsen af denne artikel.

Astrid Krogh Kristensen kom til verden i Jennum i et hjem med ikke færre end 11 børn, men hun er vokset op i et hus lige ved siden af rundkirken i Thorsager. Huset gør i dag tjeneste som kirkekontor. Efter tidens skik kom den purunge pige ud at tjene, og en plads på en gård i Hem førte til ægteskab. For på nabogården tjente en ung mand, Rasmus Peter Gyldenløve Kristensen, og de to blev gift i Thorsager Kirke 4. maj 1941.

På et tidspunkt fik Rasmus Kristensen arbejde i Grenaa, og ægteparret flyttede til byen efter nogle år i Auning. Da Rasmus Kristensen blev syg, valgte ægteparret at flytte ind i en lejlighed på Infanterivej i Randers for så i 1994 begge at flytte til den lejlighed, hvor Astrid Krogh Kristensen stadig bor. Selv nåede Rasmus Kristensen kun at bo der i fire måneder, før han afgik ved døden.

I årene i Auning hjalp Astrid Krogh Kristensen sin farmor med syarbejde.

Familien

Der kom to døtre i ægteskabet, og siden er familien udvidet med fire børnebørn plus et antal bonusbørnebørn samt fem oldebørn.

Mens syn og hørelse var intakt, var Astrid Krogh Kristensen abonnent på nærværende avis og fulgte også godt med, ikke mindst gennem radioen, og var der noget, hun var utilfreds med, blev det prompte kommenteret.

- Mor var aldrig sen til at give sit besyv med, fortæller de to døtre.

Også sport fulgte deres mor levende med i gennem tv. Men nu har hun ikke længere glæde af tv-apparatet, og det ærgrer hun sig lidt over. Men ellers fungerer hjernen fint hos den nu 100-årige.

100-årig fejret af familien: Synet er sløret, men sindet stadig skarpt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce