Tidligere borgmester fylder 90 år

Vilhelm Lytken, gammel borgmester i Hinnerup, fylder 90 år.

Tidligere borgmester fylder 90 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere borgmester i den daværende Hinnerup Kommune fylder 90 år.

90 år: Vilhelm Lytken, Hinnerup, forfatter, forhenværende skoleinspektør og forhenværende borgmester, fylder 90 år onsdag 6. februar.

Vilhelm Lytken er født i Vamdrup i 1929. Han er student fra Kolding Gynmasium i 1949 og uddannet lærer fra Aarhus Seminarium i 1954. Han fortsatte med teologistudier på Aarhus Universitet og blev færdig som cand.theol. i 1962. Samme år meldte han sig ud af Folkekirken.

Som følge af en stor interesse for teater var han i en årrække under studietiden formand for Aarhus Studenterscene, forretningsfører for Holberg-spillene i Den Gamle By og teateranmelder ved Kristeligt Dagblad.

Vilhelm Lytken har igennem årene skrevet revytekster samt flere skuespil, der er blevet opført på de københavnske Folketeatret og Café Teatret, på tv og på Jomfru Ane Teatret i Aalborg. Skuespillene er desuden udgivet i bogform, ligesom han har skrevet børnebøger, to af dem sammen med sin kone, Karen Lytken, og illustreret af datteren, Susanne Lytken. Også som kronikør har han slået sine folder.

Fra 1955 til 1966 arbejdede han som folkeskolelærer i Aarhus, afbrudt af orlovsperioder for at passe teologistudierne. I 1967 blev han ansat som skoleinspektør ved Haldum-Hinnerup Skole og var her frem til 1978. Han indførte en kollektivpræget ledelsesform, hvor alle havde indflydelse og tog ansvar. Målet var at skabe en folkeskole, der kunne rumme alle slags elever, og derfor afskaffede man også en hel del karaktergivning på skolen.

Vilhelm Lytken blev i 1970 valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet i den daværende Hinnerup Kommune og sad her frem til 1997. Han var borgmester 1978-1993 og var i den tid meget optaget af boligpolitik for at sikre en kommune med varierede boformer, social balance og mangfoldighed. Også kulturpolitikken havde hans bevågenhed, og han glæder sig stadig over, at Hinnerup Bibliotek & Kulturhus blev bygget i 1993.

Han er trods sine 90 år stadig rask og rørig og cykler 20 km flere gange om ugen.

Han er Ridder af Dannebrog siden 1990.

På 63. år er Vilhelm Lytken gift med sin Karen, og sammen glæder de sig over samværet med børn, svigerbørn, børnebørn og børnebørnenes kærester. Familien er da også med, når Vilhelm Lytken fejrer fødselsdagen med en rejse.

Tidligere borgmester fylder 90 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce