Gitte Andersen om trænerjob i Hadsten: Det var en spontan beslutning

Gitte Andersen fortsætter i håndboldens verden. Tirsdag blev hun præsenteret som ny assistenttræner i Hadsten. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Gitte Andersen om trænerjob i Hadsten: Det var en spontan beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28-årige Gitte Andersen nåede kun at gå kort tid arbejdsløs efter karrierestoppet i Randers HK. Tirsdag eftermiddag blev hun nemlig præsenteret som ny assistenttræner i Hadsten.

Randers: Gitte Andersen, der netop har stoppet håndboldkarrieren efter tolv sæsoner i Randers HK, bliver - som Randers Amtsavis tidligere har kunnet afsløre - ny assistenttræner i 1. divisionsklubben Hadsten Håndbold.

Hadsten Håndbold præsenterede i går på et pressemøde Gitte Andersen som ny assistenttræner. Her bliver hun del af trænerteamet med Jeppe Vestergaard Christensen, der er kommet til Hadsten fra Aarhus United.

Gitte Andersen stoppede sin aktive karriere i sidste måned, da Randers HK røg ud i slutspillet, og den tidligere landsholdsfløj lægger ikke skjul på, at hun ærgrede sig over karrierestoppet. Til gengæld ser hun nu frem mod et nyt skridt i håndboldkarrieren.

- Jeg var lidt ærgerlig over at skulle stoppe i Randers HK, da min lyst til at spille håndbold stadig er stor. Men da muligheden bød sig i Hadsten, hvor Jeppe (Vestergaard Christensen red.) blev ansat, var jeg ikke i tvivl om, at dette kunne være en rigtig spændende udfordring for mig. Jeg kender Jeppe fra Randers HK, så jeg ved, hvad han står for, og jeg glæder mig til, at vi i fællesskab skal hjælpe alle de unge, talentfulde spillere videre i deres udvikling i Hadsten - og selvfølgelig vinde en masse håndboldkampe, siger Gitte Andersen.

Hvorfor faldt valget på Hadsten?

- Efter det stod klart, at jeg ikke kunne fortsætte i Randers HK, opstod der en form for tomrum for mig. Jeg overvejede at spille med de gamle håndboldpiger på Serie 3-niveau, men så var det, at Jeppe pludselig ringede til mig, og der skulle ikke gå mange samtaler, før jeg var overbevist om, at det her var en fed mulighed for mig, lød det fra Gitte Andersen.

Jeppe Vestergaard Christensen, der nu kommer til at få et tæt samarbejde med Gitte Andersen, er begejstret over, at Hadsten Håndbold har fået muligheden for at tilknytte den tidligere fløjspiller til trænerteamet.

- Da jeg blev ansat som træner i Hadsten, var det vigtigt for mig at få samlet et stærkt trænerteam, og der var Gitte hurtigt i mine tanker. Jeg kender Gitte utrolig godt, og jeg ved, at hun altid yder 100 procent og forlanger noget af sine omgivelser. Det har vi brug for på vores håndboldhold, og derudover er hun rigtig god til unge spillere, så hun passer rigtig godt ind i profilen. Jeg er enormt glad for, at Gitte vil være med i projektet, siger Jeppe Vestergaard Christensen.

Spontan beslutning

Gitte Andersen havde slet ikke overvejet at hun skulle gå fra at være spiller til træner. Det var først, da Hadstens cheftræner Jeppe Vestergaard Christensen kontaktede hende, at hun så det som en oplagt mulighed.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at jeg skulle blive håndboldtræner. Det eneste jeg overvejede i forhold til håndbolden var at fortsætte på et markant lavere niveau, men da Jeppe ringede til mig, tænkte jeg, at det kunne være en rigtig sjov udfordring. Jeg glæder mig utrolig meget til det nye kapitel, siger hun.

Har du ambitioner om at blive trænere på et højere niveau en dag?

- Det er ikke noget, jeg rigtig har tænkt på. Som sagt er det meget spontant, at jeg er blevet assistenttræner i Hadsten, og der er utrolig lang vej til at blive træner på det højeste niveau, lyder det fra Gitte Andersen.

Hvad kan du bidrage med på trænerbænken?

- Jeg kan give noget modspil til Jeppe. Jeg har gennem min spillerkarriere fundet ud af, at træneres teori ikke altid er lig med opskrift på succes på banen. Derudover skal jeg hjælpe pigerne til at blive bedre håndboldspillere og være der for dem, når de har brug for det, siger Gitte Andersen.

Hadsten præsenterede også et par nye spillere på pressemødet, heriblandt den tidligere Randers HK-spiller Lotte Vestergaard, der har døjet med skader i seneste sæson.

Kun på bænken

I sportsverdenen ser man ofte tidligere spillere fortsætte, når de skifter til trænerjobbet. Gitte Andersen kan dog forsikre om, at hun ikke bliver spillende assistenttræner i Hadsten.

- Jeg synes ikke, jeg skal starte med at være spillende assistent. Nu er kapitlet med at være spiller på højt plan slut, og derfor skal mit fokus være på at hjælpe og udvikle spillerne til at blive bedre til at præstere i kampene.

- Det er klart, at hvis holdet får en masse skader, så kan det da godt være, at jeg træder til som hjælp, men ellers skal jeg kun råbe ude fra bænken. Jeg har ikke lyst til at spille på halv tid, fortæller Gitte Andersen.

Hadsten Håndbold har i de seneste to sæsoner været en del af toppen i kvindernes 1. division. Tilgangen af Gitte Andersen får dog ikke klubben til at opjustere forventningerne til næste sæson.

- Vil vil rigtig gerne være en del af toppen i rækken igen, men vi taler ikke om oprykning. Man skal jo huske på, at der er sket en stor udskiftning både på trænerbænken og blandt spillere, så vi skal være tålmodige, slutter Gitte Andersen.

Gitte Andersen om trænerjob i Hadsten: Det var en spontan beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce