Ud af druk: Han fik valget mellem flasken eller familien

Kristen Østergaard Madsen har svært ved at forstå, hvorfor han blev alkoholiker, men han kan godt se, at han drak sig mod til, inden han f.eks. skulle holde en tale ved en stor familiefest. Flere af hans ungdomskammerater blev alkoholikere og er døde af deres misbrug. Foto: John Randeris

Ud af druk: Han fik valget mellem flasken eller familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dag fik Kristen Østergaard Madsens tre sønner nok. Nu skulle der sættes en stopper for deres fars alkoholmisbrug. I dag er han taknemlig for sønnernes initiativ, og han har netop udgivet en bog om at blive ædru alkoholiker.

Kristen var rasende den aften, hans tre sønner sendte ham i behandling for alkoholmisbrug. Hvad bildte de sig ind sådan at komme brasende sent en onsdag aften for at tvinge ham i behandling.

Han tog modvilligt af sted til behandlingshjemmet, og han hilste ikke på sønnerne, da han gik ud af huset. Da han gik forbi sin kone Ida, drengenes mor, lød hans slutreplik: "Det kan godt blive aktuelt med skilsmisse, når jeg kommer hjem igen".

Det blev aldrig aktuelt. Kristen var ikke mange dage i behandling, før han begyndte at indse, at det måske var en meget god ide, at han stoppede med at drikke.

I dag er han slet ikke i tvivl.

- Jeg havde ikke kunnet fortælle min historie, hvis jeg ikke var stoppet med at drikke. Så ville jeg være død. Jeg havde drukket mig ihjel, siger Kristen Østergaard Madsen, Grindsted.

Han har netop udgivet en bog om sit liv med særligt fokus på selve afvænningen og om at blive et nyt menneske.

 

Behandlingscenter Møllen
Møllen ligger ved Tørring og tilbyder behandling af afhængighed af alkohol og medicin.Der er 12 pladser på Møllen, som behandler efter Minnesotamodellen.

 
Kristen Østergaard Madsen var rasende den aften, de tre sønner kom ind i hans stue og stillede et ultimatum. I dag er han dem dybt taknemmelige for, at de tog det modige skridt at tvinge deres far af sted.
Foto: John Randeris
Kristen Østergaard Madsen var rasende den aften, de tre sønner kom ind i hans stue og stillede et ultimatum. I dag er han dem dybt taknemmelige for, at de tog det modige skridt at tvinge deres far af sted. Foto: John Randeris

Det kan lade sig gøre...

For Kristen er der et klart mål med bogen. Den skal gerne inspirere andre, der har været i samme situation som ham og hans familie.

- Jeg håber, at alkoholikere og pårørende til alkoholikere kan se, at det kan lade sig gøre at stoppe med at drikke, når bare man står sammen. Det betyder simpelthen så meget, at man har familiens støtte, siger Kristen Østergaard Madsen.

Lige så gal han var den aften, da sønnerne tvang ham til at gå i behandling, lige så taknemlig er han i dag for, at de turde gribe ind og sige stop.

Sønnerne Brian, Teddy og Allan husker tydeligt fra deres barndom, når de var med far ved bageren. De kørte til bageren i nabobyen, og inden de gik ind i butikken, lavede deres far en aftale med dem. "Du får en kakaomælk, far får en øl, og du siger ikke noget til mor!"

 

Blå bog
Kristen Østergaard Madsen70 år, selvstændig tømrer i mange år, assurandør i en årrække i 90'erne.

Gift med Ida, der er frisør. Bor i Grindsted. Parret har tre voksne sønner.

Har netop udgivet bogen "Du kan vælge - flasken eller familien".

Pris 149 kr. + forsendelse. Henvendelse til tlf. 5178 1893 eller oestergaard.vinduer@gmail.com

Alt overskud går til venneforeningen, der er tilknyttet Møllen.

Bægeret fyldt ved familiefest

Det var jo en fin aftale i deres børneøjne, men da de blev voksne, kunne de godt se, at den var gal. I 2005 var bægeret imidlertid fyldt for den yngste af sønnerne, Allan. Han så, hvor fuld hans far var, da de skulle af sted til fest i familien, og han oplevede, hvordan andre gæster talte om hans fulde far. Han var så skuffet og flov og vred.

En dag ringede han til sin ældste bror og sagde, at nu var det nok. Nu skulle der ske noget.

Brian fandt behandlingshjemmet Møllen ved Tørring ved en søgning på nettet, og de fik en aftale med Møllen, om at deres far skulle i behandling. Men der skulle først en såkaldt intervention til - et møde, hvor familien møder op hos den uforberedte alkoholiker og stiller et ultimatum.

(Den aften, hvor de stillede Kristen over for et ultimatum, er beskrevet i et kapitel, som bringes her på siden).

Slut med druk og løgne

Kristen Østergaard Madsen stoppede med at drikke fra den ene dag til den anden den junidag i 2005.

Han valgte selv at skrive dagbog fra den første dag i behandling, og han har tit haft fat i dagbogen, fordi han så gerne ville udgive den til inspiration for andre i samme situation, men det blev ikke rigtig til noget.

Ikke før i år. Kristen Østergaard Madsen har fortalt sin historie til en journalist, som har skrevet bogen krydret med uddrag fra Idas og Kristens dagbøger. Kristen er meget glad for, at bogen nu endelig er skrevet, og han kunne ikke give sig selv en bedre gave, da han for nylig fyldt 70 år.

Nu håber han, at den kan hjælpe andre, der gerne vil stoppe med at drikke, eller pårørende, som gerne vil skubbe en alkoholiker i behandling.

Han følte selv, han var et nyt menneske efter behandlingen.

- Jeg er så glad for, at jeg har fået det på plads med det drikkeri og alle de løgne. Man skal jo vide, at mine sønner ikke har grebet ind i vrede, men af kærlighed. Det er vigtigt, siger Kristen Østergaard Madsen.

 

Ud af druk: Han fik valget mellem flasken eller familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce