Amtsavisen dokumenterer behovet i bykernen


Amtsavisen dokumenterer behovet i bykernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I de kommende cirka fem år skal Randers Kommune investere 30 millioner kroner i bykernen, så midtbyen kan få et løft for fremtiden. 15 millioner kroner på kort sigt og yderligere 15 millioner på længere sigt. Det foreslår Radikale Venstre på byrådsmødet mandag 10. december.

For nylig havde Randers Amtsavis en artikelserie omkring midtbyens butiksliv, og her dokumenteres tydeligt, at der er behov for Radikale Venstres midtby-forslag.

I en artikel 11. november udtaler Per Nyborg fra Institut for Centerplanlægning nemlig følgende: 1. At handelen i midtbyen er hårdt presset, 2. At man bør tage et grundigt kig på midtbyen, 3. Det, politikerne kan gøre, er at sørge for, at rammerne er i orden. Per Nyborg udtaler tillige, at oplevelser skal tænkes med ind i handlen. Helt enig. Jeg kan henvise til en bog herom, skrevet for år tilbage af arkitekt og byplanlægger Jan Gehl (dr.arch).

Per Nyborg giver nethandelen den største skyld for midtbyens udfordringer - det er nu en for snæver analyse. Hvis nethandels-argumentet var så fremherskende, ja så skulle der jo også være mange tomme butikslokaler i storcenteret, og det er der jo ikke. Tværtimod er butikkerne i Paderup medskyldige i bykernens aktuelle trængsler - flere detailhandelseksperter bifalder også radikales synspunkt.

I en artikel 15. november anskueliggør Amtsavisen tydeligt udfordringerne ved at sætte tal på de mange ledige butikslokaler i midtbyen, hvor en pæn del desværre er i bykernen.

Allerede under budgetforhandlingerne primo oktober - altså før Amtsavisens artikelserie - mens Radikale stadigvæk sad med ved forhandlingsbordet, bragte vi midtbyens aktuelle udfordringer ind i budgetforhandlingerne. Den endelige forligskreds ignorerede fuldstændig radikales ord og opråb.

Radikale Venstre håber, byrådsflertallet er med på, at bykernen bevilliges de 15 + 15 millioner kroner, så der gives mulighed for og råd til, at oplevelser tænkes endnu højere ind i bykerne-handelen, som både Per Nyborg og Jan Gehl opfordrer til. Ved et ja fra byrådsflertallet sendes et stærkt signal til potentielle investorer om, at Randers Byråd vil midtbyen.

Jo før byrådet handler, desto hurtigere vil midtbyen kunne revitaliseres. Penge bevilliges nu, og planlægningen kan intensiveres.

Radikale Venstres forslag på byrådsmødet 10. december handler kort og godt om vores bykernes fremtidsudsigt.

Amtsavisen dokumenterer behovet i bykernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce