Asylcenter Randers lukker


Asylcenter Randers lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Siden december 2012 har der eksisteret et asylcenter i Søren Møllers Gade. Sidste år i marts skulle centret lukke ned. Men det blev udsat på ubestemt tid. Tiden er ikke længere ubestemt. Fra 31. marts i år er der ikke længere et asylcenter i Randers.

Jeg har været frivillig i centret siden 2014. Aktiviteter som skoleklub, legestue, cykelværksted, ture til Bazar Vest, til skøjtebanen, i cirkus med mere har opmuntret og adspredt både voksne og børn på centret. Jeg har været med til fester, hvor der har været spændende eksotisk mad og glad kædedans. Til fester og planlagte aktiviteter har stedets beboere gemt væk bekymring og uvished om fremtiden.

Men jeg har også set ængstelige mænd, kvinder og børn stå afventende udenfor asylcentrets kontor. Hvor langt er min ansøgning om asyl?

I Grækenland, Bulgarien og Serbien fryser flygtninge og migranter. Siden årsskiftet er mindst fem døde på grund af det barske vejr. De europæiske lande dukker sig og vil ikke finde fælles fodslav i løsning af flygtningeproblemet. Forrige år tog Danmark imod 21.000 flygtninge, og sidste år blev det til sølle 6000.

Integrationsminister Inger Støjberg vil ikke modtage flere kvoteflygtninge, og hun har fået opbakning af Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Antallet af asylansøgere skal ned, før Danmark kan tage imod flere kvoteflygtninge.

Danmark har ellers siden 1989 haft en aftale med FN om, at vi hvert år skal tage imod 500 flygtninge fra asyllejre rundt om i verden.

Når man som jeg har mødt asylansøgere fra verdens mange brændpunkter, føles hele argumentationen absurd og uforståelig. Man bliver trist til mode, synes, beslutningerne er uanstændige.

I Søren Møllers Gade lå et forladt plejehjem indtil december 2012. Fra april ligger der igen et mennesketomt plejehjem i Søren Møllers Gade.

 

Asylcenter Randers lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce