Borgmester- og spidskandidat Casper Hedegaard


Borgmester- og spidskandidat Casper Hedegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Forhåbentlig læser borgmester Mogens Jespersen ikke artiklen med Radikale Venstres spidskandidat og derved efter min opfattelse kan få forkerte ideer. Blandt andet påstår Casper Hedegaard, at "branding er intet værd", og kommunens penge ikke skal gå hertil. Ifølge Casper Hedegaard sender kommunen årligt tre millioner kroner afsted til Erhvervsrådet. Casper Hedegaard har tilsyneladende ikke øje for, hvorfra kommunens penge kommer, nemlig erhvervslivet.

Fra Erhvervsrådet (ikke at forveksle med erhvervsservice) var jeg personligt vidende om, at uden Erhvervsrådet i Hadsund var der tidligere ikke skabt forbindelse til Cowi-Consult A/S vedrørende en OPP-model for det daværende hospice-projekt i Hadsund. Jeg er også vidende om, at dette var meget langt fremme med blandt andet møder mellem Erhvervsrådet, undertegnede og Cowi-Consult. Det kunne meget vel være Mariagerfjord Kommune, der løb med vinderprisen for OPP-byggerier og ikke Svendborg og Vejle. (OPP = Offentligt-Privat Partnerskab).

Desværre for Mariagerfjord Kommune, især Hadsund-borgere, og i det hele taget Danmarks befolkning blev projektet standset. Hospice Forum Danmark skrev "Nyt nordjysk Hospice på vej". " Seks institutioner har indledt et samarbejde om oprettelse af Danmarks første hospice med hjerte- lungesygdom. Det nye hospice satser på telemedicinsk behandling. Alle eksisterende hospicer benyttes først og fremmest af cancerpatienter. Døende hjerte- og lungepatienter har ligeså stort krav på lindrende pleje den sidste tid". De mange institutioner blev anført af KL's egen økonomi- og sundhedsekspert Jes Vestergaard. Naturligvis var der også adgang for cancer-patienter, forsikringsverdenen var også involveret. Ingen af disse partnere har siden hørt eller kunnet kontakte bestyrelsen.   

Alt gik dette "fløjten", da politikerne overtog styringen. Ikke mindre end tre stk. politikere blev medlem af bestyrelsen, næsten samtidigt. Søren Schnack, Venstre, blev formand, og mere end én gang opfordret til deltagelse i Hospice Forum Danmarks årsmøde i Odense. Samtlige eksisterende hospicer og endnu ikke opførte hospicer satte hinanden stævne, men ingen mødte frem fra Hospice Mariagerfjord og har siden gjort det. Modsat var tilfældet, da bestyrelsen bestod af private og meget interesserede mennesker, blandt andet chefen for et palliativt team på Aarhus Kommunehospital og chef for et hospice i Århus. Nuværende borgmester Mogens Jespersen, Venstre, og tidligere sundheds- og omsorgsformand Poul Bergmann, Socialdemokratiet, blev ligeledes medlemmer.

På hospice-hjemmesiden fremgår, at bestyrelsen i dag blot sidder med hænderne i skødet og venter på, at nogle banker på deres dør, men tiden viser, at dette finder desværre ikke sted i dagens Danmark og har i øvrigt aldrig gjort. En indsats fra bestyrelsen må der naturligvis til. Kommunen har frigivet grund og bygning til TL-Bygs fulde ejerskab og forventer dermed tilsyneladende ikke, at der kommer mere ud af det "skin".

Casper Hedegaard mangler muligvis sin fulde indsigt i værdien af Erhvervsrådet, efter min opfattelse må politikerne gerne spæde flere penge til deres Erhvervsråd, det giver fuld valuta og mere til.  

Generelt advares politikere om at være så "forhippet" på at få en bestyrelsesplads, det kræver arbejde og ikke blot et medlemskab.  

 

Borgmester- og spidskandidat Casper Hedegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce