Brolukninger - hvor er ministeren?


Brolukninger - hvor er ministeren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

 

Flere borgerhenvendelser om brolukninger.

I sidste uge fik Langå en del mediebevågenhed på grund af sikkerhedsproblemerne ved at lukke viadukten i Langå, når jernbanen skal elektrificeres. En brolukning i mange måneder og omkørselsveje på 20 km er, hvad vi har i udsigt lige nu.

Siden har jeg fået flere borgerhenvendelser. Blandt andet fra en borger i Sdr. Onsild i Mariagerfjord Kommune. Her opstår det samme problem, når broen over banen skal ombygges: Byen deles i to.

I Favrskov Kommune er der også store udfordringer, blandt andet på Hammelvejen ved Laurbjerg og på Skanderborgvej i Hadsten, som begge er stærkt befærdede hovedtrafikårer.

Er ministeren ligeglad med borgernes liv og helbred?

Hvor er transportminister Ole Birk Olesen (LA), når borgerne spørger om hjælp? Jeg har via min folketingskollega Mette Reissmann (S) fået svar på mit spørgsmål til sagen i Langå. Mit spørgsmål gik primært på borgernes manglende sikkerhed, da ambulancer, politi og brandvæsen ikke kan være tjent med en omkørselsvej på 20 km, mens ombygningen står på. Men i svaret forholder ministeren sig ikke til de konkrete problemer. Han henviser blot til Banedanmark - som så ikke har en konkret plan endnu. Ministeren har også været usynlig, da problemerne i Favrskov Kommune blev omtalt i pressen. Hvad skal der til for at få ministeren til at løse problemerne?

Det ville klæde ministeren at komme ud af sit kontor og møde borgerne og deres virkelighed. Og det gælder hele vejen op langs den jyske længdebane fra Aarhus til Aalborg. Vi har brug for at vide, hvilke konkrete planer der ligger. Det gælder borgernes liv og helbred.

Ordet minister betyder som bekendt "folkets tjener". Jeg synes, ministerens fravær i denne sag er skammelig og pinlig - nu må ministeren komme på banen.

Hvor er Venstre?

Samtidig er jeg også forundret over Venstres totale fravær. Står vi ikke sammen i denne sag? I valgkampen stillede byrådsmedlem Lars Søgaard (V) via MF Michael Aastrup (V) også spørgsmål til ministeren.

Hvad spurgte I i Venstre om? Og hvad har ministeren svaret jer? Det tror jeg, mange godt kunne tænke sig at høre om, lige som de også gerne vil høre, om vi står sammen på tværs af partier i denne sag. Det håber jeg meget, at vi stadig gør.

Brolukninger - hvor er ministeren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce