Det er svært at bevare pessimismen


Det er svært at bevare pessimismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Lige hjemvendt i går til Randers efter en kortere periode i udlandet har jeg prøvet at opdatere, hvad der er sket i de sidste dage.

På vej til et tidligt morgenmøde torsdag passerede jeg gennem byen, før forretningerne havde åbnet. Glad blev jeg, da jeg i et butiksvindue så store hjemmelavede opslag på hvidt papir med ordene: "Fy for satan, hvor vi hygger os", "Du ser sgu godt ud i dag", "Hey! Hav lige en god dag. Du fortjener det" og "Nogle gange skal man bare sige fuck det og gøre det alligevel". Og solen var på vej med genskin fra den foranliggende kontorejendom. En herlig dag var begyndt og ventede på glade kunder, som så får et så optimistisk budskab fra en glad og positiv forretningsdrivende.

Det glæder også en tidligere selvstændig erhvervsdrivende, at der kommer en strøm af nye arbejdspladser til kommunen: 150 statslige arbejdere til Skat, Confac A/S udvider med 50 nye arbejdspladser, Crama Adapteo A/S og Intego udvider ved køb af beslægtede virksomheder, 67 nye virksomheder i kommunen i maj.

Nye udenbys investorer: Domesta til ombygning af Chr. Rasmussens ejendom (AF-huset) til 18 midtby-ejerlejligheder, Gundersen A/S med igangsætning af indretning af lejligheder i den tidligere Søren Møllers Gade Skole, projektet på Thors Bakke med flere.

Med hensyn til arbejdspladser, så er der sket et fald af ledige fra 5,7 til 4,2 procent.

Flodbadet - en forløber for "Byen til vandet" - etablerer et projekt til brug i Randers Ugen.

Lokale investorer har gang i projektering af lejligheder/rækkehuse på den tidligere Vorup Skole, dog med bevaring af bygninger til lokalbefolkning og foreninger. Der er gang i et nyt byområdeprojekt på den tidligere Scandia-grund, en fortsættelse af byggeri på Falbe-grunden med videre.

Uden for byen er der også sket ting og sager: Landsbyforskønnelse bliver sat i system ved blandt andet at ansætte en medarbejder til opsøgende arbejde. Cold Hand Winery i Læsten kommer i verdensklasse med deres frugtvin, lokale ildsjæle og virksomheder i Stevnstrup giver lån og støtte til deres lokale Dagli'Brugsen med videre.

Erhvervsakademiet Dania bygger op til 1500 kvadratmeter.

På de bløde værdier, så foregår der en "dannelsesrejse" for kontanthjælpsmodtagere på en fysisk og mental cykeltur fra Randers til Alpe d'Huez. Så kom meddelelsen om, at sygefraværet for hver medarbejder i kommunen er faldet med 2,9 dage i 2016 i forhold til 2015, svarende til mere end 60 fuldtidsstillinger, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø og flere penge til øget velfærd.

I meddelelsen om en ny turismestrategi - med fokus på vækst - udtaler turismeforsker Peter Kvistgaard fra Aalborg Universitet blandt andet, at "det handler om turisme, men det handler også om bosætning, og ikke mindst om erhvervsudvikling" og tilføjer, som noget vigtigt, at "vi skal tale vores by op", hvilket jeg bifalder med stor tilfredshed.

Det er kun et lille udpluk af, hvad jeg har noteret mig at være sket, mens jeg har været i udlandet.

Det er svært at bevare pessimismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce