Digital etikette. Hvad ville din bedstemor synes?


Digital etikette. Hvad ville din bedstemor synes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Selvom det nok er de færreste, der rent faktisk har læst Emma Gads bog "Takt og Tone" fra 1918, så kender de fleste til reglerne for, hvordan vi omgås hinanden på en ordentlig måde.

Emma Gad ville nok korse sig, hvis hun loggede på de sociale medier i dag og så hvad der foregik. Hun vil sikkert fluks sætte sig ned og skrive en bog om digital etikette, for på nettet er der hver dag børn, unge og voksne der skriver hensynsløse kommentarer. Det går ikke mindst ud over de børn og unge, som oplever digital mobning. Faktisk viser undersøgelser, at mere end hvert 4. barn har oplevet at føle sig udenfor online, og knap halvdelen har fået ubehagelige kommentarer.

Hos TDC Group og Danske Skoleelever tror vi på, at en reel løsning på disse udfordringer kræver, at den unge generation er med til at definere spillereglerne på nettet. Derfor samarbejder vi om projekt WiFive, der sætter fokus på elevernes online trivsel. Her har vi samlet unge fra hele landet for at få deres bud på, hvordan man sikrer den gode tone på nettet og styrker de digitale fællesskaber. Herfra har vi samlet fem gode råd:

  1. Skriv kun ting, du også ville sige i virkeligheden
  2. Del kun noget alle må se - også din bedstemor!
  3. Giv kun konstruktiv kritik
  4. Sæt dig i modtagerens sted
  5. Del aldrig billeder uden tilladelse

Vi synes, det er nogle rigtig gode råd, som kan være med til at få skabt en hensynsfuld tone online. Så hermed en opfordring til at skrive dem bag øret, så vi sammen kan få skabt en positiv online-kultur, som både Emma Gad og alle bedstemødrene vil kunne "synes godt om".

Digital etikette. Hvad ville din bedstemor synes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce