Finanslovsaftale styrker kernevelfærden


Finanslovsaftale styrker kernevelfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Gode ting er værd at vente på! Derfor har det også været værd at vente på den aftale om finansloven for 2018, som regeringen og Dansk Folkeparti netop har fået vedtaget. Selv om vi har indgået aftalen historisk sent, så er indholdet virkeligt godt.

Dansk økonomi er bomstærk. Vi har høj beskæftigelse og lav ledighed. Væksten i samfundet er højere end i de foregående 10 år. Overskuddet på betalingsbalancen er på vej mod rekordhøjder og gælden er lav og faldende i forhold til bruttonationalproduktet.

Alt dette kan virke fjernt og uinteressant for mange borgere. Men faktisk betyder det meget for os alle sammen. Når bruttonationalproduktet vokser med 2 procent, betyder det, at velstanden i Danmark vokser med ca. 43 mia. i 2017. Det svarer til ca. syv supersygehuse eller en ny Storebæltsbro. Det betyder, at vi bliver rigere og dermed har bedre muligheder for at løse samfundets problemer.

Høj beskæftigelse medvirker til, at flere bliver selvforsørgende og fri af offentlig forsørgelse. Højere huspriser giver tryghed for boligejernes økonomi. Lav offentlig gæld sikrer staten mulighed for at kunne reagere, hvis vi atter bliver ramt af en økonomisk nedtur. Så en stærk offentlig økonomi betyder meget for danskernes hverdag.

Finansloven rummer en lang række konkrete initiativer. Vi har aftalt at styrke kernevelfærden på sundheds- og ældreområdet med samlet set 1,1 mia. kr. Det betyder, at vi kan tilføre midler til det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, så samarbejdet mellem sygehuse og praktiserende læger bliver bedre. Sundhedsvæsenet får en ny ekstra akuthelikopter, så Danmark får en endnu bedre dækning. Dertil kommer, at vi afsætter 500 mio. kr. til at sikre flere varme hænder i ældreplejen

Finansloven beviser, at der ikke er en modsætning mellem velfærd og skattelettelser. Vi får både styrket kernevelfærden og sænket skatten ved at afskaffe beskatningen af fri telefon og ved at indføre en ny permanent Boligjobordning.

Det er alt i alt en finanslov, som bringer Danmark fremad, og som sikrer et fortsat stabilt opsving.

Finanslovsaftale styrker kernevelfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce