Jens Otto Krags Plads


Jens Otto Krags Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Det er næsten for oplagt, men jeg prøver alligevel: De ledige byggefelter på Jens Otto Krags Plads råber på at blive benyttet på en visionær måde, som samtidig runder pladsen af.

I den ene ende står Kulturhuset - i den anden ende undervisningsinstitutionen VIA University. En ny bygningsmasse, der binder disse to sammen, vil give Randers et enestående og tiltrængt vækstpotentiale på de "bløde områder". Så kortene er her givet med helt særlige muligheder, som ikke gives andre steder i Danmark.

Mellembygningen skal selvfølgelig indeholde de ønskede udstillinger, værksteder med videre for kunst og lokal kulturhistorie med tilknyttet forskning - men samtidig omfatte undervisning og atelierer for den outsider art, som Randers er kendt for i hele landet og udenfor - via Gaia Museum og Bifrost. Disse potentialer kan så kombineres ind i en særlig, ny undervisningsplatform på VIA, hvor der tages udgangspunkt i blandt andet prioriterede gruppers behov for nye indfaldsvinkler, ikke mindst kulturelt, historisk og musikalsk.

En win-win-win i tanker, synergi og vækst. Et anderledes og nyt kraftcenter.

Bygningen kan selvfølgelig indeholde meget mere. For eksempel bør der her være en ny, moderne byrådssal, der svarer til behovene i en kommune på 100.000 indbyggere. Turistkontoret, eventsekretariatet, frivilligværket, musikskole og en række andre tilsvarende magneter bør også flytte med, så den del bliver meget mere end et udvidet medborgerhus.

Bruges byggeriet til at forbinde tagene på VIA, Kulturhuset og parkeringshuset med hinanden, kan der samtidig skabes et mageløst opholds- og oplevelseslandskab for alle, midt i den store by.

Jens Otto Krags Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce