Job og uddannelse. Ja, gulerødder er sunde ...


Job og uddannelse. Ja, gulerødder er sunde ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Ja, gulerødder er sunde. Men der skal nu engang mere end vitaminrige grøntsager og yogaøvelser til, når du efter mange år som ledig skal finde modet og kræfterne til at tage en uddannelse eller søge et job. Når det så er sagt, viser erfaringer, at den fysiske sundhed også har betydning for, hvordan du håndterer dit jobliv. Akkurat ligesom sociale fællesskaber er en vigtig trædesten for personlig udvikling.

Derfor har Sundjob ved Randers FC Jobakademi i snart et år stået for et vækstforløb for 30 aktivitetsparate ledige over 30 år, hvor omdrejningspunktet har været at udvikle sundere fysiske og mentale vaner og stærke netværk for herigennem at skabe et bedre grundlag for at søge job eller at gå i gang med en uddannelse.

De første prøvepraktikker og småjob er i gang, og mange kilo er smidt. Da sundjobberne etablerede et badmintonhold på eget initiativ, oplevede vi, at vi var begyndt at lykkes.

I Sundjob har vi haft plads til alle - målet har langt fra været, at alle skal kunne passe en størrelse small, løbe en maraton eller leve et liv helt uden kager til kaffen. Men de fleste har haft gavn af en hjælpende hånd til at leve bare lidt sundere, til at få øje på egne styrker og dermed at få flere fysiske og mentale kræfter.

Da en bund af sundere vaner var skabt, blev Sundjob-deltagerne undervist i alt fra personlig storytelling til jobsøgning, ligesom de fik viden om eller direkte kontakt med lokale virksomheder. Mange af sundjobberne var også frivillige på årets Feriecamp. Man ranker ryggen, når man kan hjælpe andre - især når man selv har sit at trækkes med.

Jobcenter Randers er med i projektets styregruppe, og aktiviteterne er blevet skruet sammen undervejs og målrettet de enkelte deltagere. Der er blevet arbejdet med 11 såkaldte BIP-indikatorer (BIP = Beskæftigelses Indikator Projektet), der er resultatet af en videnskabelig kortlægning af, hvad der får udsatte kontanthjælpsmodtagere i arbejde.

I samtaler med en mentor er der fundet svar på spørgsmål som fx: Hvordan får man mere struktur i sin hverdag? De bedste mentorsamtaler har vi haft, mens vi har trænet sammen.

I Sundjob har øvelsen - billedlig talt - været at overkomme flere mindre Alpe d'Huez'er. For nogle har det været en succes at dyrke motion to gange om ugen, mens det for andre har været en sejr at spise bare lidt sundere eller at møde stabilt. Vigtigst er det, at vi med Sundjob har givet flere mennesker en ny chance for at ranke ryggen og tage rorpinden i eget liv.

Job og uddannelse. Ja, gulerødder er sunde ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce