Lær noget, Lisbeth Stryhn


Lær noget, Lisbeth Stryhn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

"Måske skulle man begynde at tilegne sig den holdning, at dagen ikke er spildt, hvis man har lært noget". Citat fra din udmærkede leder i Randers Amtsavis 7. december. Det er dog ikke begrænset til børn og unge, som keder sig i skolen. Jeg har respekt for dig som kulturjournalist, og lederen er ikke så vild endda. Imidlertid kommer du med en meget afslørende metafor: "Der kan endda til tider være langt imellem snapsene". Vil du med den gamle metafor gerne fremhæve sande højdepunkter på pædagogisk vis? Noget spirituøst i stedet for noget spirituelt? Noget alko-holistisk i stedet for noget holistisk?  Et opløsningsmiddel i stedet for oplysning?

På et lidt mere akademisk plan er Tor Nørretranders aktuel med bogen "Se frem - Fra opløsningstid til oplysningstid". Med udgangspunkt i den immanente Immanuel Kant (tysk oplysningsfilosof). I en foyer på et fint hotel i det sydlige Tyskland kunne man engang blive "oplyst" ved "guru Ali Banal". På et skilt reklamerede han for "Instant Erleuchtung", altså øjeblikkelig oplysning. Man skulle blot kaste en mønt i et maskineri. Efter indkast rejste en dukke sig op foran et telt. Man hørte et par toner - og en stemme bebudede snarlig oplysning.

Dukken satte sig ned - og der stod man og lignede et spørgsmålstegn. Så skete der noget fra toppen af teltet - og så fik man smidt cirka 1000 watt i hovedet. Sådan blev man oplyst.

Lær noget, Lisbeth Stryhn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce