Lukning eller minimering af plejehjem er en alvorlig sag for vore ældre medborgere


Lukning eller minimering af plejehjem er en alvorlig sag for vore ældre medborgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Uanset om det er borgere fra land eller by, der berøres. Så står vi her igen med nogle meget alvorlige besparelser, der pludselig som en tyv om natten forsøger at tage folks hjem fra dem.

For vores vedkommende fik vi en brat opvågning, da beslutningen i omsorgsudvalget blev truffet om at lukke Dronningborg Plejecenter og lade byrådet beslutte plejehjemmets skæbne i Havndal. Det er noget skidt, når plejehjem forsøges lukket helt eller delvis ned på meget udemokratiske måde. Det er noget skidt, når politikere forsøger at fortælle forkerte historier. Det er noget skidt, når politikere fortæller, at disse plejehjem reelt ikke var i fare for at blive lukket. De var i den grad på vej til nedlukning. Det er noget skidt, at så mange politikere vil være fædre til slutresultatet, uagtet de ikke selv har bidraget meget dertil. For sandheden er, at plejehjemmene stod for fald. Det skal der ikke herske nogen som helst tvivl om. Men da beslutningen blev kendt, opstod der et oprør ikke bare blandt de ældre, de pårørende, personalet, men også blandt politikerne fra de store partier.

Men det er af afgørende betydning, at der i de store politiske partier var nogle, der standsede op og spurgte, hvad det her var for noget? Sagde nej. Lyttede til folk, beså stederne. Og fastholdt sit nej. Når borgere, brugere, pårørende og personale mener, at de er under gode forhold og får den velfærd, som de ønsker, hvorfor er det så, at vi som politikere er meget klogere og mener noget andet? Det er svært at forklare. Lige så svært at forklare, hvorfor Dronningborg Plejecenter skulle lukkes uden at kende de fremtidige hjem for de ældre. Et hjem, som i den alder betyder alt for dem. Og uden at kende de reelle forhold for vort personale. Ikke bare dem, der er på stedet, men også de 40 fra udegrupperne, der har deres basis på stedet, og som ikke har klynket eller givet udtryk for, at de lever under nedslidte forhold. Tværtimod er alle de ansatte glade for stedet.

Hvorfor kan man ikke acceptere, at det koster lidt mere i Havndal, der til gengæld ikke har noget større stadion, en større skole, en jernbanestation, en motorvej lige ved døren eller en bus, der kører hver 20. minut. Hvorfor er det, at vi som politikere hele tiden forsøger at snakke velfærd, når vi ikke gør noget for velfærden dér, hvor der er allermest brug for den? Der er alternative løsninger, som vi kunne pege på. Løsninger, der selvfølgelig også ville gøre ondt, men ikke på bestemte mennesker og slet ikke på en gruppe eller en egn som i dette tilfælde.

Vi underskrivere sagde nej og ville klart også have stemt nej til lukning, hvis det var kommet så langt. Det meddelte vi også i vores gruppe. Heldigvis lyttede og opfattede samtlige forligspartier, hvad en gennemførelse af disse plejehjemslukninger kunne komme til at betyde. Det var ikke godt nok. Og det må ikke ske igen.

Lukning eller minimering af plejehjem er en alvorlig sag for vore ældre medborgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce