Nedslidt, så folkepension?


Nedslidt, så folkepension?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev:Ingen tvivl om, at hvis man er nedslidt og har permanent ondt, så skal man ikke gå på arbejde. I stedet skal man naturligvis løftes ud af arbejdsmarkedet, - derom ingen tvivl.

Men hvem vil stille sig tilfreds med folkepension, når der allerede er ordninger for seniorførtidspension, fleksjob og mange andre muligheder på vej væk fra arbejdslivet? Ordninger, som kompenserer syge og nedslidte på et langt højere lønniveau end folkepensionen.

Mette Frederiksens løse formuleringer synes uklare, og det er da også noget svært at hitte rede i, hvad hun egentlig mener.

Hvis hun virkelig mener, at syge bare skal parkeres på folkepension, er det at kaste alle de gode aftaler på arbejdsmarkedet overbord.

Vel benyttes seniorpensionsordningen åbenbart mindre, end der var lagt op til. Det bør naturligvis undersøges hvorfor, tilrettes og gøres bedre.

I hvert fald viser tallene, at op mod 90 procent af dem, der faktisk søger, også får bevilget ordningen.

Ud fra de eksempler på nedslidte borgere, som har været vist på blandt andet TV, er det klart, at en god senior-pensionsordning kan gøres bedre og udbredes mere.

Fleksjobordningen benyttes derimod rigtig meget i dag, dels fordi mange egentlig gerne vil bevare en delvis tilknytning til arbejdsmarkedet, dels fordi mange ældre er i bedre fysisk form end tidligere.

Ja, tro det eller ej, men mange friske og rørige seniorer kan faktisk godt lide at gå på arbejde, gerne på reduceret tid i fleksjob, skånejob og lignende ikke tunge jobs.

Samvær med kolleger, at holde sig i gang, spiller nok også væsentligt ind.

Folkepensionist, - det kan vi jo altid blive.

Nedslidt, så folkepension?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce