Omkonstituering - nej tak til 50.000 kroner


Omkonstituering - nej tak til 50.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Hvad man ikke har kunnet læse her i Amtsavisens spalter, så vurderer KL rent faktisk, at Randers Kommune burde give undertegnede 50.000 kroner i eftervederlag som kompensation for, at jeg og Radikale Venstre tilbage i år 2015 mistede vores plads i børne- og skoleudvalget som følge af den ulovlige omkonstituering.

Lad mig sige det klart: Jeg ønsker under ingen omstændigheder at få udbetalt de 50.000 kroner, hvilket jeg også nævnte på mandagens byrådsmøde.

Opråb. Det, vi kan lære af den ulovlige omkonstituering her i Randers, er, at der må gøres noget landspolitisk, som forebygger, at det uetiske spil, vi har set her hos os, sker igen ude i det kommunale Danmark.

For fremtiden må der laves sanktionsmuligheder, så vi undgår et omkonstituerings-cirkus i det ganske land; sanktioner, som skal få lokalpolitikere til at opføre sig ordentligt. Et sanktionsredskab ved ulovlige omkonstitueringer kunne dels være krav til lovbryderne om tilbagebetaling af vederlag, eller endnu bedre, at lokalpolitikere kan miste deres valgbarhed i fire år. Husk på, dét at løbe fra en underskreven konstitueringsaftale er faktisk en meget alvorlig forseelse, en meget alvorlig lovovertrædelse. Billedligt talt lige så alvorligt som doping er indenfor sportens verden.

I den her sammenhæng er det vigtigt at huske på, at grunden til, visse lokalpolitikere fristes til at løbe fra underskrevne konstitueringsaftaler, er den simple, at der er penge i skidtet; hvilket fremgår tydeligt af Amtsavisens reportage de seneste dage.

Landspolitisk må der sættes en stopper for de lokalpolitikere, der ikke kan modstå sådanne fristelser, og som gerne løber fra underskrevne aftaler for egen vindings skyld. Bedre lovgrundlag må der til. Tilstrækkelige sanktionsmuligheder må skrives ind i relevante lovtekster.

Det her handler i den grad om retsfølelse samt troværdighed og anstændighed i det lokalpolitiske arbejde.

Omkonstituering - nej tak til 50.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce