Rent vand, tak


Rent vand, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: På et kommende møde skal byrådet i Randers tage stilling til forslag, der kan sikre kvaliteten af vores fælles drikkevand.

Nitrat fra husdyrgødning og diverse pesticider, blandt andet fra brugen af roundup, udgør en stadig stigende trussel mod vores sundhed og miljø.

Indtil videre har modsvaret til den stigende forurening været at etablere nye boringer til afløsning for dem, der allerede er forurenet. En "løsning", der både er omkostningstung og bestemt ikke holdbar i og med, at tidligere brugte giftstoffer trænger ned gennem jordlagene.

Moderne og ansvarsbevidste familier, der sætter deres egen og børnenes sundhed højt og samtidig ønsker at bo i naturskønne omgivelser, vil næppe bosætte sig i et område, hvor nitrat og pesticidindholdet ligger tæt på grænseværdierne - alene for de stoffer, der foreløbig kigges efter. Mange frygter med rette den såkaldte cocktaileffekt, når forskellige pesticider blandes (og danner nye ukendte og sikkert giftige forbindelser).

Adgang til en artsrig natur og rent drikkevand er, sammen med faciliteter som skole, indkøbsmuligheder og institutioner, højt prioriteret, når det gælder bosætning.

Det er på den baggrund, at Randers Kommune i lighed med andre ansvarlige kommuner skal udarbejde en plan og iværksætte tiltag, der kan sikre drikkevandet.

Når det gælder kvaliteten af vores grundvand, kommer kommunen ikke uden om at etablere sprøjtefri zoner samt begrænse udbringningen af gylle. Det samme må som en selvfølge gælde private haveejeres brug af pesticider.

Rent vand, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce