Røgfri fremtid for børn i Randers


Røgfri fremtid for børn i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Hver dag er der 40 børn og unge, der tænder den første cigaret. Rygning medfører årligt cirka 6500 kræfttilfælde i Danmark, og hvert år dør 13.600 danskere på grund af rygning.

I Kræftens Bekæmpelse vil vi gerne ændre på den statistik og gøre røgfri fremtid til en folkesag. Vi mener, at vi bør bruge den kommunale valgkamp til at sætte fokus på unge og rygning samt arbejde for, at Randers bliver en kommune, hvor færre børn og unge begynder at ryge.

Børn og unge bliver påvirket af det miljø, de færdes i. Hvis de ser kammerater og andre rollemodeller ryge, så er der større risiko for, at de selv begynder. Forældre har ansvar for deres børn, men de kæmper en forgæves kamp, hvis vi ikke lokalt bakker op om en røgfri fremtid.

Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden har indgået et partnerskab med en vision om et røgfrit Danmark. Målsætningen for Røgfri Fremtid er, at ingen børn og unge ryger i 2030, og at mindre end fem procent af de voksne ryger i 2030.

Randers Kommune samarbejder med Røgfri Fremtid og arbejder allerede for at mindske rygning, blandt andet ved at holde gratis rygestopkurser. Men vi kan alle - forældre, lærere, pædagoger, trænere og politikere - gøre mere for at opnå en røgfri fremtid. Kommunen har ansvar for institutioner, skoler, idrætsanlæg og andre steder, hvor børn og unge tilbringer en stor del af deres liv. Derfor har lokale politikere en enestående mulighed for at skabe rammer, der forebygger rygning og sikrer et sundt liv.

På tværs af politiske skel er der støtte til regler for rygning, når det gælder børn og unge, og undersøgelser viser, at borgerne bakker op om for eksempel røgfri skoletid, røgfri dagpleje, røgfrie legepladser og røgfrie stadions.

Så kære kandidater til kommunalvalget 21. november: Fortæl os, hvordan I vil arbejde for en røgfri fremtid i Randers, hvis I bliver valgt. Og kære medborgere: Bak op om de kandidater, der vil gøre en indsats for, at børn i Randers ikke bliver en del af den skræmmende statistik.

Røgfri fremtid for børn i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce