Rygning. Norge tør, Danmark tøver


Rygning. Norge tør, Danmark tøver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: 100 kroner for en pakke cigaretter? I Norge koster en pakke cigaretter 100 kroner. I Norge ryger kun én procent af de unge kvinder. I Danmark ryger 21 procent af kvinder. Norge tør, Danmark tøver.

Vi overværede et rigtig godt debatmøde på Regionshospitalet Randers 6. februar. Vi stillede to spørgsmål til alle seks politikere i panelet.

Første spørgsmål: Vil I arbejde for, at en pakke cigaretter skal koste 100 kroner? Her var den konservative Mona Juul frisk og svarede klart ja. Andre politikere var mere tøvende og talte om, at folk jo bare kunne tage til Tyskland og købe billige cigaretter. Men et stort bravo til Charlotte Bromann Mølbæk, SF, der sagde: Jeg tror ikke, der er mange helt unge, der vil tage til Tyskland, og det er jo især de unge, det drejer sig om. Det er helt rigtigt set, og her er vi meget enige med Charlotte. Langt flere unge kvinder ryger i Danmark end i Norge.

Andet spørgsmål: Vil I arbejde for, at der sættes større focus på børnefedme? Kun Charlotte, SF, tog dette emne helt alvorligt og sagde, at det var meget vigtigt at forebygge børnefedme. Men ingen af politikerne havde noget som helst konkret forslag angående forebyggelse af børnefedme. Kun de sædvanlige floskler.

Alle seks politikere erkendte dog, at børnefedme er et voksende problem for både børnene og for fremtidens samfund med de enormt mange overvægtige danskere, hvoraf mange skal have førtidspension på grund af fedme. Er man overvægtig ved konfirmationsalderen, er man også overvægtig, når man er 40 eller 60 år. Men hvad vil I gøre? Bare løs snak? Eller konkrete initiativer?

Vi savner i den grad en forebyggelsesreform. Det ville være langt bedre end den strukturreform, der nu ligger på bordet.

Rygning. Norge tør, Danmark tøver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce