Skat. Det er ikke ulovligt, men...


Skat. Det er ikke ulovligt, men...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Det er ikke ulovligt, men der er virksomheder, der kan slippe for at betale den skat, som andre tilsvarende skal betale.

Er dette rimeligt? Som Radikal kandidat kan jeg klart sige nej, det er ikke rimeligt, derfor skal vi handle nu.

Sagen er den, at virksomheder som Google, Facebook og andre ikke betaler skat, der hvor de tjener deres penge, og det er virkelig mange penge. Det er penge fra annoncesalg, som tidligere bl.a. gik til dagbladene, men nu fosser pengene ud af landet, ganske lovligt.

Intet land kan gøre det alene, hvis der skal være en effekt. Vi skal gå sammen og bruge EU til at sikre ensartede regler, så beskatningen kommer det land til gode, hvor annoncerne bringes.

Desværre har regeringen sagt nej, hvilket er helt uforståeligt. Tværtom skal der fælles regler til, både for at sikre rimelighed og til at opretholde vores velfærd, ellers passer vi ikke ordentligt på Danmark.

Vores danske EU-kommissær Margrethe Vestager viser vejen til, hvordan en fælles digital serviceskat i EU kan indføres. De europæiske ledere er ellers enige om, at skattelovgivningen er forældet, og at der bør laves nye regler, så tech-giganterne bidrager mere til de europæiske statskasser. Kun få lande siger nej, og som sagt også Danmark. Problemet er, at spørgsmålet kræver enstemmighed trods stort flertal.

EU-Kommissionen har fremlagt et forslag om at pålægge tech-firmaer en skat på 3 procent på deres omsætning i Europa, hvis de har en global omsætning på mere end 5,6 milliarder kroner.

Det vil ramme de 120-180 største firmaer i verden. Heraf er cirka en tredjedel amerikanske, og derfor frygter Dansk Industri og regering, at en europæisk digital-skat vil provokere amerikanerne til at slå igen.

Jeg mener, at frygten er der uanset skat eller ikke, så længe Trump er præsident, og med ham er verden blevet mere usikker, og derfor skal vi holde sammen i Europa, for at gøre os grønnere, friere og stærkere.

Skat. Det er ikke ulovligt, men...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce