Tørklæde-debat: En chefredaktørs islamofile falliterklæring


Tørklæde-debat: En chefredaktørs islamofile falliterklæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Claus Kvist Hansen, medlem af Folketinget, Dansk Folkeparti, Randers-kredsen, Byvangen 81, Horsens
BENT MIDSTRUP/Scanpix Danmark
Læserbrev. 

Læserbrev: I disse dage raser debatten her i avisen om en ældre mand, som ikke bryder sig om at blive ekspederet i Føtex af en ung pige med islamisk tørklæde. En problemstilling, vi i Danmark oplever indimellem i takt med øget indvandring, og det er helt oplagt en sag, som Randers Amtsavis bør interessere sig for. Men det kom bag på mig, at chefredaktør Axel Præstmark prompte udråbte Føtex-chefen som en "hverdagshelt" (ved at bortvise kunden) og i øvrigt gøre den 62-årige kunde opmærksom på, hvor helt igennem forkert og afstumpet et menneske han (kunden) er.

Præstmark kunne have valgt at lade episoden i Føtex være en optakt til en debat om retten til at færdes i et religions-neutralt, offentligt rum ... eller om, hvorfor arbejdsgivere vælger at acceptere det islamiske tørklæde og dermed underløbe det sekulære princip, vi ellers i alle andre sammenhænge dyrker i Danmark. Det kunne have været en interessant, principiel diskussion. Men i stedet bruger Præstmark spalteplads på at lade sit eget inklusionsivrige, politisk korrekte ego udskamme en 62-årig mand for fulde gardiner.

Det er ikke første gang, at Axel Præstmark håner "anderledes tænkende", som ikke deler hans opfattelse af, hvor fantastisk det er at bo i et multietnisk, multikulturelt samfund, som han udtrykker det. Et mere præcist udtryk ville være "et samfund, der i stigende grad islamiseres", for det er jo dét, sagen drejer sig om: Islams mere og mere tydelige tilstedeværelse i Danmark. Og den udvikling bekymrer rigtig mange danskere. Men nej, dén problemstilling er åbenbart mere besværlig at forholde sig til, og så er det jo straks nemmere at bruge sin magt som chefredaktør til at udstille en 62-årig mand og samtidig fremhæve sin egen moralske overlegenhed.

Det er simpelthen uklædeligt for en chefredaktør - og endda meget ringe journalistik.

Tørklæde-debat: En chefredaktørs islamofile falliterklæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce