Tvinger Omann Verdo-kunderne til at betale?


Tvinger Omann Verdo-kunderne til at betale?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Asger Brorsen, bestyrelsesmedlem Konservative Randers, Kløvervænget 7, Havndal
Billede
Læserbrev. 

Der er meget strenge regler for, hvad fjernvarmeværker kan opkræve. Netop for at beskytte forbrugeren, som jo intet andet valg har.

Herning Fjernvarmeværk har dog fundet et hul i lovgivningen, der gør, at værkerne nu kan kræve forbrugerne for renter af værkets oprindelige indskudskapital. Dette har givet anledning til enorme regninger til forbrugerne i Midtjylland på henholdsvis 282 millioner og 172 millioner kroner. Beløbet, der kræves af forbrugerne, kan værket bruge, som det vil. Dette gælder for privatejede og kommunale værker.

Med overraskelse læser jeg, at Verdo Produktion og Verdo Varme hjemmehørende i Randers har ansøgt Energistyrelsen om samme forrentning. Bestyrelsen i Verdo, anført af borgmester og bestyrelsesformand Claus Omann Jensen (V), pålægger dermed forbrugerne i Randers Kommune regningen.

Lige overraskende er det, at tilsyneladende ingen i byrådet er informeret om disse krav. Det på trods af, at man tidligere har rejst spørgsmålet grundet Herning-sagen. Det fremgår dog af ledelsesberetningen i Verdo Produktion A/S (Regnskab 2016), at man afventer godkendelsen fra Energitilsynet.

I bestyrelsen sidder flere kendte Venstre-politikere, og jeg har via Facebook spurgt dem omkring ovennævnte forhold og beløbsstørrelse. De har valgt ikke at svare trods flere henvendelser.

Jeg har bedt min konservative byrådsmand Daniel Madié om at undersøge sagen nærmere - hvor står forbrugerne i denne sag? Hvad er beløbet, som Verdo forventer kan hentes hjem? Hvorfor pålægger man forbrugerne denne regning?

Jeg må stille spørgsmål ved, om borgmesteren har levet op til sin informations- og tilsynspligt i denne sag. Han får rent faktisk 350.000 kroner om året for at være bestyrelsesformand for Verdo, så må det også være muligt, at en sådan sag er bragt videre - og vore folkevalgte er ordentligt informerede.

Tvinger Omann Verdo-kunderne til at betale?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce