Venstre har modet til løsninger til gavn for danskerne


Venstre har modet til løsninger til gavn for danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Statsministeren har ikke modet til at se problemerne i øjnene og komme med forslag til løsninger. Sådan lyder det fra Socialdemokratiets Iben Sønderup i et indlæg i weekenden.

Kritikken går på, at statsministeren i sin nytårstale ikke anviste løsninger på de problemer, vi ser i psykiatrien og på uddannelses- og klimområdet.

Desværre er der noget, der kunne tyde på, at Iben Sønderup lider af den efterhånden velkendte selektive hukommelse, som også praktiseres i stor stil af hendes partifæller her på Christiansborg. Påstanden om manglende løsninger har i hvert fald ingenting på sig. Og heldigvis for det.

Regeringen og Venstre er nemlig godt i gang med at udvikle Danmark. Ikke mindst på de parametre, Iben Sønderup nævner i sit indlæg.

På psykiatrien har regeringen de seneste år tilført massive ressourcer, hvilket kulminerede sidste år, hvor vi fremlagde en langsigtet plan, som skal styrke indsatsen i psykiatrien ind i fremtiden. Det gør vi, fordi vi faktisk anerkender, at der er behov for at specialisere behandlingstilbuddene og ikke mindst sikre en hurtig og effektiv udredning og behandling.

Sidstnævnte giver mig anledning til at påpege, at det også var det nuværende blå flertal, der i 2015 indførte behandlingsgarantien på de psykiske sygdomme, så de nu sidestilles med de fysiske.

Det er en garanti, vi i Venstre er rigtig glade for, og derfor var det også meget bekymrende, at man i weekenden kunne se, at Iben Sønderups eget parti, Socialdemokratiet, nu lægger op til at afskaffe den garanti i flere regioner.

Det synes jeg ærlig talt ikke er at tage de konkrete problemer op, som vi ser i sundhedsvæsenet. Og det tror jeg heldigvis også, de fleste danskere er enige med mig i.

Også på uddannelsesområdet er vi i arbejdstøjet. Regeringen har nemlig udover at afskaffe omprioriteringsbidraget på erhvervsuddannelser også tilført ekstra millioner til gymnasierne i udkantsområder samt øget forskningsreserven for det kommende år. Det er helt rigtig gjort ud fra en tanke om, at vi skal have et højt uddannelsesniveau i Danmark - også for kommende generationer.

Sidst men ikke mindst er der det grønne område, hvor jeg også må forstå, at statsministeren heller ikke stillede Iben Sønderup tilfreds. Her må jeg henlede opmærksomheden på den historiske energiaftale, regeringen indgik i efteråret, som gør energien både grønnere og billigere for danskerne.

Blandt andet betyder aftalen, at der i de kommende år investeres massivt i den grønne omstilling, hvilket baner vejen for 55 procent grøn energi i 2030. Desuden får Danmark tre nye havvindmølleparker og lempelser af elafgifterne. Kort sagt: Vi fortsætter og intensiverer spurten i den grønne førertrøje, så Danmark også i fremtiden går forrest.

Slutteligt vil jeg sige til Iben Sønderup: Regeringen, og ikke mindst statsministeren, har ikke bare modet, viljen og evnen til at se problemerne i øjnene. Faktisk har vi også bevist, at vi kan gøre det. Via finansierede investeringer og løsninger trækker vi lige nu Danmark i den rigtige retning. Det ville klæde Socialdemokratiet at anerkende det i stedet for bare at komme med løse påstande uden selv at anvise en eneste løsning.

Venstre har modet til løsninger til gavn for danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce