Vi mangler en strammere konkurslovgivning


Vi mangler en strammere konkurslovgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Det er alt for svært i Danmark at inddrive tilgodehavender, hvis ikke skyldneren vil samarbejde. At begære et firma/person konkurs koster typisk 35.000. Heldigvis har vi i vort firma ikke mange af den slags sager årligt - når vi har dem, kan vi ofte kun lade skyldneren løbe.

Jeg ser med stor bekymring på den tilsyneladende totale mangel på kontrol fra myndighederne ved mange konkurser. Det har længe været sådan, at ejere har haft næsten frie hænder med konkursboets værdier. Bedre er det ikke blevet med de såkaldte "iværksætterselskaber" - IVS. Desværre bruges alt for mange af disse 1 kr.-selskaber til at svindle kreditorer, skattevæsen etcetera. De unddrager sig revision gennem mangelfuld lovgivning. Så vidt jeg er orienteret, har den siddende regering bebudet en lovgivning her i 2019, som stopper alle IVS-selskaber.

Et andet stort problem er tvangsopløsninger. Afleverer man ikke regnskab til myndighederne, vil selskabet blive tvangsopløst af Selskabs- og Erhvervsstyrelsen. Man skulle tro, der dukkede en kurator op fra staten - der vil jo typisk være udestående både til Skat og varekreditorer - måske endda mangle penge i kassen. Men, igen kan ejeren gøre næsten, som han vil. Vi har selv prøvet, hvordan skrupelløse banker og skyldnere bruger denne metode til at tørre gæld af på andre. Som kreditor står vi magtesløse. Kun ved at hyre en dyr advokat kan vi få undersøgt selskabet. Ingen myndigheder skrider ind over for dette misbrug af kredit og skattekroner. Det er svindel på et højere plan.

Vi har i Danmark brug for en strammere "skyldnerlovgivning" på erhvervsområdet. Vi skal kunne give "erhvervskarantæne" til alle, der misbruger reglerne. Tvangsopløsninger er helt oplagt. Vi har set mange skandaler i Skat over de seneste år - jeg kan kun gisne om, hvor mange penge der tabes hvert år grundet den alt for løse kontrol med virksomheder, der går konkurs eller tvangsopløses.

Ikke alene handler det om alles almindelige retsbevidsthed. Det handler også om vor tradition for erhvervskreditter. For mange selskaber er leverandørkreditter helt afgørende for, om man overhovedet kan drive forretning. Den tradition skal vi værne om og ikke lade enkelte, der misbruger systemet, ødelægge. Her vil jeg gerne understrege, at vores erfaring er, at langt, langt de fleste danskere og danske virksomheder er bundhæderlige. Det handler heldigvis om et lille mindretal - her mangler vi myndighedernes hjælp og en strammere lovgivning.

Vi mangler en strammere konkurslovgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce