Virkelighed og fantasi


Virkelighed og fantasi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Enheds-, Velfærds- og Beboerlisten stiller forslag om, at Randers Kommune skal droppe lockouten.

Det er egentlig et godt eksempel på, hvordan listerne arbejder i byrådet.

Man ændrer lidt på forudsætningerne, så de kommer til at passe med den virkelighed, man gerne vil se.

Denne gang er det KL's status og baggrund, der ændres til at være et "privat foretagende", og som så - lige pludselig - bliver ulovlig, fordi det offentlige ikke må overlade myndighedsopgaver til private foretagender.

Men KL er ikke noget privat foretagende men en frivillig sammenslutning, der koordinerer og varetager de fælles og landsdækkende interesser for kommunerne, og som bliver styret af kommunernes valgte repræsentanter og partier. KL er ikke - på nogen måde - anderledes end eksempelvis 3F, FOA, Dansk Industri eller en lang række af andre foreninger.

Det er dannet af selvstændige enheder, der på et eller andet tidspunkt har besluttet at være med i et landsdækkende fællesskab, som man kan melde sig ud af igen, hvis man synes, det er fornuftigt.

Forslagets konsekvens er altså, at Randers Kommune melder sig ud af KL, hvilket vil have helt uoverskuelige konsekvenser, især i en overenskomstsituation, som den udvikler sig lige nu.

Socialdemokratiet i Randers Kommune erkender, at der er ulemper ved at være medlem af KL, vi synes også, det er træls, at vi ikke altid kan få det, som vi helst vil have det, men vi synes samtidig, at fordelene ved at være med i KL er i stort overtal.

Personligt har jeg været medlem af foreninger siden mit attende år og har været aktiv næsten lige så længe. Mangt og meget har jeg været kritisk overfor, har slidt på mange talerstole for at gøre opmærksom på det, der kunne gøres på en anden måde.

Men hvis man skal have mulighed for at påvirke tingene i en anden retning:

1. Skal man for det første vide, hvad man taler om og være seriøs i sin argumentation.

2. Skal man være lydhør overfor dem, man er uenige med.

3. Og man skal være indstillet på at efterleve demokratiets primære forudsætning, at efterleve flertallets beslutninger - loyalt - til næste mulighed for at påvirke kommer.

Sådan arbejder Socialdemokratiet i byrådet, i KL og alle andre steder.

Vi tager udgangspunkt i virkeligheden, som den faktisk ser ud.

Virkelighed og fantasi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce