En frisk start for Randers


En frisk start for Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Axel Præstmark , axpr@amtsavisen.dk
Annelene Petersen
Leder. 

Finanskrisen, der har lammet den internationale økonomi det seneste årti, er slut. Og krisen, der har lammet det lokalpolitiske samarbejde i Randers Byråd det seneste årti, er slut. Lige om lidt beslutter landspolitikerne på Christiansborg formentlig at flytte endnu flere statslige arbejdspladser bort fra hovedstaden, ind i resten af landet, hvor statslige arbejdspladser også hører hjemme, i Randers eksempelvis. Og lige om lidt kommer staten i skikkelse af Vejdirektoratet og laver VVM-undersøgelse vedrørende en mulig udvidelse af motorvej E45 fra Randers Nord og sydover. Selv bygger vi ny multiarena på Viborgvej, ny bydel på Toldbodgade, ny havn mod øst, nye luksuslejligheder og nyt hotel på Kongens Ege, ny håndværkerskole på Blommevej og nye parcelhuse i nye boligkvarterer samt meget, meget andet.

Øjebliksbilledet i Randers i første halvdel af årets første måned er bedre, end det har været i årevis. Der er endnu ingen, der har lovet os hverken statslige arbejdspladser eller et ekstra spor på vores motorvej, men der er nye muligheder, og dem skal vi bruge bedst muligt. Det skal vi gøre ved at samarbejde professionelt og ordentligt, ved at stå sammen, alle sammen - ikke kun byrådspartierne bag kommunalvalgets konstituering men alle partier i Randers Byråd, ikke kun byrådet men alle borgere i Randers Kommune.

Med Torben Hansen i borgmesterstolen har vi fået en ny kronjysk førstemand, som har politisk bred opbakning, som har livslang erfaring med politik, som har 10 års erfaring med landspolitik, og som repræsenterer et systemskifte og en mulighed for en frisk start for Randers. Men Hansen gør det ikke alene. Det er meget muligt, at Hansen har politisk bred opbakning og livslang erfaring med al den indre ro og ydre styrke, det giver. Det er meget muligt, at det er afgørende vigtigt at have den rigtige mand i spidsen for store forandringer. Men én mand flytter ikke Randers alene. Det kræver mere end 98.000 at flytte Randers.

Naturligvis er det afgørende vigtigt, at kommunalvalgets brede konstituering smitter positivt af på samarbejdet blandt samtlige politikere i Randers Byråd. Naturligvis er det afgørende vigtigt, at den brede konstituering smitter positivt af på bredden i beslutningerne i byrådet. Og naturligvis er det afgørende vigtigt, at den brede konstituering smitter positivt af på debattonen i byrådet, så vi alle kan være os selv bekendt, når vi som borgere i kommunen viser os i resten af verden.

Men akkurat som Torben Hansen ikke gør det alene, gør byrådet det heller ikke alene. Vi må alle spille med. Vi må alle kaste kræfter ind i det samarbejde, der skal bevæge Randers i en bedre retning. Vi må alle slække lidt på vores principper for at få flere med i én og samme retning. Det kan moderklubberne bag byens elitesportsklubber. Det kan kulturens institutioner. Det kan kommunens erhvervsliv. Det kan mange grupperinger allerede. Til perfektion endda.

Nu skal hele symfoniorkestret spille sammen.

En frisk start for Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce