En sejr for fodbolden i Randers


En sejr for fodbolden i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Abildgaard , laab@amtsavisen.dk
Soccer ball
Leder. 

Det er ikke en nyhed, der rydder bordene i dag til dag-diskussionerne om Randers FC rundt omkring på arbejdspladser og bodegaer, hvor den aktuelle sportslige placering i bunden af Superligaen eller endnu en sejr over AGF måske nok fylder mere.

Men der er nu alligevel grund til at stoppe op og hæfte sig ved den nye talentaftale, som Randers FC fredag offentliggjorde. En aftale, som betyder, at Randers FC overtager ansvaret fra Randers Freja for de bedste ungdomshold i byen helt ned til rækken for spillere under 13 år.

Det er en aftale, som bør få stor betydning internt i randrusiansk fodbold, og i konkurrencen med de klubber, som Randers FC skal kæmpe med på fremtidens fodboldmarked. Og hvorfor så det?

Lad os begynde med det første. Det er nemlig ingen hemmelighed, at de seks moderklubber bag Randers FC ikke har været enige om alt, siden en række erhvervs- og klubfolk i 2002 fik den geniale idé at danne fodboldoverbygningen Randers FC. Der har været stridspunkter mellem Randers FC og Randers Freja omkring driften af de forskellige hold, om stadionsalg og om salget af Randers FC til udenlandske investorer i 2015, som gik i vasken. Det kom sågar til et større opgør sidste efterår, da Randers FC-direktør Michael Gravgaard mødte op til generalforsamling i Randers Freja Fodbold og forsøgte at udfordre den siddende bestyrelse med formand Lars W. Knudsen i spidsen og ad den vej forsøge at skaffe Randers FC større kontrol over talentarbejdet.

Nogle af stridighederne har bare været uskønne at overvære, mens andre direkte har kostet randrusiansk fodbold penge i form af advokatomkostninger. Det er der forhåbentlig sat en endegyldig stopper for med den nye aftale.

Aftalen bør også tage brodden af en anden langstrakt diskussion mellem Randers Freja og de fem øvrige moderklubber omkring den store trafik af spillere, som er skiftet ind til Freja på Viborgvej. Med placeringen af ansvaret i Randers FC bør der også være lagt nogenlunde låg på den sag. For nu er de bedste ungdomshold også at regne som hele byens hold, på samme måde som Superligaholdet er det.

Men det absolut vigtigste ved aftalen er, at den bør give Randers FC mulighed for at klare sig bedre i konkurrencen med de andre talentmiljøer i Superligaen. Vi så i forbindelse med de omtalte forhandlinger med udenlandske investorer i 2015, at de i sidste ende valgte FC Nordsjælland, fordi de har har et mere strømlinet talentkoncept og hurtigt var klar til at bide til bolle.

Nu får Randers FC mulighed for at bringe al ekspertisen ind i eget hus og skabe det setup, som de tror, kan bringe klubben længere frem, når det handler om at udvikle egne talenter. Men forhåbentlig er klubben så også klar til at foretage de nødvendige investeringer. For nok har man fået ryddet en vigtig sten af vejen ved at få kontrollen over talentudviklingen, men det er også en del af ligningen, at de førende talentmiljøer i dansk fodbold bruger markant flere penge end Randers FC.

Nu er det ene og alene op til Randers FC, hvor massivt de vil satse på området.

En sejr for fodbolden i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce