Frem med bødeblokken i lovløse midtbygader


Frem med bødeblokken i lovløse midtbygader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Axel Præstmark , axpr@amtsavisen.dk
Politi
Leder. 

Det er meget muligt, at butiksindehaverne i Randers midtby kan gøre meget for at hjælpe sig selv og hinanden, for eksempel holde længere åbent og holde åbent samtidigt. Men i en aktuel situation, hvor et gigantisk Bilka er på vej ved Randers Storcenter i Paderup, hvor et større Føtex er på vej på Mariagervej i Randers nord, og hvor flere og større discountbutikker er på vej mange andre steder i byen, er det afgørende vigtigt for midtbyens butikker, at Randers Kommune - altså politikerne i Randers Byråd - får lavet den helhedsplan for midtbyen, som vi har ventet på i alt for mange år.

Det er ikke rimelige vilkår at byde midtbyens butikker, at det varer år efter år at lave en politisk plan, der løser de problemer, der er så åbenlyse for enhver, der bevæger sig bare en smule rundt i de hyggelige gader i vores charmerende middelaldermidtby. Uvisheden omkring fremtidens muligheder og begrænsninger som forretningsdrivende i Randers midtby er ødelæggende for den midtbyhandel, vi alle så gerne vil sikre for fremtiden, politikerne inklusive.

Hvis virkelig politikerne gerne vil have levende handelsgader i midten af byen - hvis ikke det bare er noget, de siger - så ser vi dem gerne smøge ærmerne op straks. Ganske vist er problemerne i midtbyen åbenbart mange, men mange af problemerne bunder i borgere, der ikke overholder gældende love og regler. Den slags plejer kommunen, politiet og andre offentlige myndigheder da godt at kunne løse. Måske er der i virkeligheden mere brug for, at bødeblokken kommer frem, end der er brug for en helt ny helhedsplan for midtbyen.

Lastbiler, der vejer mere, end de må, og dermed ødelægger midtbygadernes kostbare og nydelige brostensbelægning. Lastbiler, der kører i midtbyen, når de ikke må. Lastbiler, der skræmmer de gående. Personbiler, der kører for hurtigt, herunder personbiler, der kører decideret vanvidskørsel. Personbiler, der parkerer, hvor det er forbudt. Butiksindehavere, der fylder for meget på fortovet med deres varer og vanskeliggør færdsel med barnevogne og kørestole. Mange af de infrastrukturelle problemer i Randers midtby kan man sandsynligvis løse ved at håndhæve de gældende love og regler. Det kan parkeringsvagterne i Randers Kommune finde ud af andre steder i byen. Og det kan Østjyllands Politi finde ud af i andre byer i Østjylland, Aarhus for eksempel, hvor politiet måske er mere synligt i gadebilledet end i Randers.

Tilbage har politikerne i Randers Byråd at koncentrere sig om en helhedsplan for de butiksindehavere og borgere især, der godt kan finde ud af at overholde de gældende love og regler. Her gælder det om at lave en plan, der støtter og sikrer butikshandlen og det øvrige erhvervsliv i Randers midtby - i stedet for at genere erhvervslivet med flere vanvittige forslag om pullerter og kørselsforbud i en gade med hotel, eksempelvis. Til det brug vil vi anbefale politikerne ikke kun at spørge de erhvervsdrivende i midtbyen - men også at høre, hvad de siger.

Frem med bødeblokken i lovløse midtbygader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce