Hjælp os med at hjælpe andre


Hjælp os med at hjælpe andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Axel Præstmark , axpr@amtsavisen.dk
Billede
Leder. 

Det er slemt at være voksen og miste sit job, sin lønindkomst og sin levestandard. Men det er værre at være barn, når mor eller far mister jobbet, og hele familien får svært ved at leve som før. Når hele familien får svært ved at holde fødselsdag, sommerferie og jul som før - og som hjemme hos de andre fra klassen.

Det er meget muligt, at vi betragter vores samfund som et velfærdssamfund. Det er meget muligt, at vi betragter vores skandinaviske, sociale sikkerhedsnet som en forsikring mod fattigdom. Det er meget muligt, at vi betragter vores danske levevilkår som nogenlunde lige.

Det er bare ikke sådan, det er. Ikke længere. Finanskrisen har rykket ved vores samfund. De mange, der stadig har deres gode arbejde og deres månedlige løn, mærker ikke krisen. Men de, der har mistet deres job, er hårdt ramt. Det samme er deres børn.

Den økonomiske nød, der har ramt familier, hvor mor eller far har mistet jobbet, mærker man mere og mere hos de humanitære organisationer, der hvert år i december hjælper kriseramte børnefamilier, hvis gode jul er i fare. I disse år er antallet af mødre og fædre, der søger om julehjælp, nærmest eksploderet, og behovet for hjælp er enormt. Også i Randers. Derfor har vi på Randers Amtsavis igen i år valgt at gøre, hvad vi kan for at formidle det vigtige budskab om børnefamilier i økonomisk nød, samle byen og indsamle midler, som kan sikre en god jul i så mange kronjyske familier som muligt.

Vi begynder i dag, og vi er rigtig godt i gang. Som beskrevet i dagens avis modtog vi første bidrag allerede i går, hvor journalister og fotografer i den redaktionelle medarbejderforening på Randers Amtsavis donerede 5000 kroner. Det er fantastisk flot, men vi skal gerne nå et meget højere beløb.

I 2013 samlede vi 162.000 kroner, i 2014 samlede vi næsten en kvart million, i 2015 samlede vi 183.000 kroner, og sidste år samlede vi 200.600 kroner, hvorved Randers Amtsavis er den største indsamler af julehjælp i Randers Kommune.

Mulighederne for at donere er mange. Du kan indsætte et beløb - stort eller lille - på vores særlige julehjælpskonto i Spar Nord. Den har registreringsnummer 92 33 og kontonummer 45 83 80 07 73. Du kan komme ind på avisen, hvor vores reception modtager bidrag og giver dig en kvittering.

Hvis du ønsker det, skriver vi gerne om dig og bevæggrunden bag dit bidrag. Og husk, vigtigst af alt: Alle bidrag er lige velkomne, store som små. Det er de mange bække små, der gør den store å. Når julen nærmer sig, og vi er i mål med vores indsamling, lader vi lokale afdelinger af Børnenes Kontor, Mødrehjælpen, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Kirkernes Familiehjælp og Kirkens Korshær om at fordele midlerne blandt lokale børnefamilier, hvis gode jul er i fare. Desuden støtter vi aktivitetsforeningen i Jennumparken, der glæder dårligt stillede børnefamilier med juletræsfest.

Hjælp os med at hjælpe andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce