Kulinariske Randers


Kulinariske Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens vi andre vånder os og af og til bander sneen og kulden langt væk, bliver smilet bare bredere og bredere hos vores lokale vinbonde i Læsten.

Mens vi andre vånder os og af og til bander sneen og kulden langt væk, bliver smilet bare bredere og bredere hos vores lokale vinbonde i Læsten. Jo længere termometeret kryber ned, jo større er hans chancer nemlig for at rykke ind i den mikroskopiske elite af avlere, der formår at producere ægte æble-is-vin med naturens egne kræfter.

En herlig historie om drømme og ambitioner, der ikke gemmes væk men leves ud på den to en halv hektar store æbleplantage, som Jens Skovgaard Pedersen bygger sin drøm på.

At man som gennemsnitsdansker således sætter sig for at realisere sin drøm er ikke hverdagskost, men det er både inspirerende og tankevækkende.

Det er netop den helt rigtige tankegang at gribe chancen for at bruge de lokale naturkræfter til at lave produkter, der kan konkurrere med sydens vindruer og lune bjergskråninger.

Med det fokus, der i forvejen er på nordisk mad, nordisk livsstil, renhed og kendskab til fødevarernes oprindelse, er det bare om at komme i gang med at omlægge så meget som muligt af den konventionelle fødevareproduktion til specialproduktion, der kan sælges til kræsne kunder til høje priser.

Fødevarer og drikkevarer i discountklasse kan mange andre producere mindst lige så godt og i hvert tilfælde langt billigere, end vi kan her i Danmark.

Men i den nordiske tradition for at lave enkle, rene og specielle produkter har vi til gengæld en mulighed, som fortjener at blive både kælet for og udfordret. Som Jens Skovgaard Pedersen gør ved at importere ideen om canadisk æble-is-vin til de kronjyske bakker.

Med sin idé om at fryse æblemost kun ved hjælp af naturens egne kræfter og lave grunden til en eksklusiv dessertvin, rammer han præcis ned i tidens trend. I den del af os, der fascineres af det rene, det oprindelige - og som gerne betaler gode penge for at få det. Det er godt set, selv om det uden tvivl er mere udtryk for en brændende passion end et veludviklet forretningstalent, at projektet er kommet i gang.

Og dog. Æble-is-vinen har allerede gjort den første nytte. Den har sat fokus på, at vi - hvis vi vil og tør - kan gøre vores lille del af verden til et kulinarisk oplevelsescentrum. Det bliver spændende at følge is-vinens videre færd mod forbrugernes ganer og at opleve den lokale ciderfestival, som også er ved at spire frem fra Jens Pedersens æbletræer.

Der er uden tvivl et væld af andre muligheder derude. Muligheder der kan give både et udkomme og være med til at brande vores hjemegn. Det er bare om at lægge ganen i blød og finde den rigtige, velsmagede idé.

Kulinariske Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce