Lad os gøre en forskel i 2018


Lad os gøre en forskel i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bo Hovgaard , hov@amtsavisen.dk
Billede
Leder. 

Når vi i disse dage gør status over det år, der lige nu tæller på sine sidste timer, vil vi alle have meget forskellige oplevelser af, om det har været et overvejende godt år, et skidt år - eller bare et år. Og måske når man frem til den slutning, at det nok er klogest at tage tingene, som de kommer og så koncentrere sig om de ting, som man har mulighed for at påvirke. Netop muligheden for at påvirke bør vi alle tage med ind i 2018, for selv om det kun er det i det små, og ingen af os er enebestemmende, så har vi hver især faktisk indflydelse på, hvad der sker omkring os.

På den politiske scene var 2017 et valgår, og det gav os muligheden for at påvirke. For den enkelte synes indflydelsen at være minimal, men valget viste, at vi sammen rent faktisk har indflydelse. Valget og valgkampen blev i høj grad et opgør med det politiske morads, som har præget Randers Kommune gennem de seneste fire år. Et morads, som kun de færreste har fået noget ud af - den eneste undtagelse er måske DF, der i et ekstremt opdelt byråd med et flertal til V og DF fik væsentlig større indflydelse, end partiet normalt ville have. I de kommende fire år bliver det spændende at se, i hvor høj grad DF kan opretholde den markante indflydelse.

Både valgkampen og valgets resultat viste, at vælgerne og hovedparten af politikerne ønsker et byråd, hvor det er muligt at samarbejde. Hvor alle har mulighed for at påvirke - måske i det små, men dog påvirke - så alle kommunens borgere har en oplevelse af, at byrådet og kommunen også er til for dem og ikke kun for et snævert flertal. Det lover gode takter i det fortsatte arbejde med at styrke Randers Kommune og gøre både by og land til attraktive oaser for virksomheder, børn, voksne, ældre, uddannelsessteder, kulturinstitutioner og mange flere.

Som borgere skal vi være opmærksomme på, at vi ikke læner os tilbage og forventer, at andre klarer paragrafferne for os. Det har politikerne styr på. Kommunens ansatte ved nok bedst. Det er chefens ansvar. Jeg skal bare passe mit eget. Jo, det kan nok virke fristende at træde tilbage og overlade ansvar og beslutninger til andre. Men det er dit liv. Er det så ok? Nej, ikke rigtigt. Derfor er det så vigtigt, at vi tør påvirke. I hjemmet, på arbejdet, i idrætsforeningen, i skolen, på gaden, i trafikken, i politikken, alle steder, hvor vi mødes og er sammen med andre mennesker.

Lad os gøre 2018 til året, hvor vi alle beslutter os for at søge lidt mere indflydelse. Fordi vi som samfund har brug for, at samfundet afspejler alle værdier, ønsker og holdninger. Fordi der venter os mange store og små beslutninger i 2018. Fordi vi hver især er en vigtig del af fællesskabet. Et fællesskab bygget på respekt og åbenhed.

Godt nytår.

Lad os gøre en forskel i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce