Tricktyveri: Så sølle og så usselt


Tricktyveri: Så sølle og så usselt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Knud Mogensen knud@amtsavisen.dk
BM
Leder. 

Alt for ofte kan man her i avisen læse om udspekulerede banditter, kvinder i uskøn blanding med mænd, der kynisk udser sig ældre mennesker som ofre for deres tricktyverier.

Nogle af banditterne har tilmed den frækhed at vende tilbage til deres gamle jagtmarker. Aktuelt har man kunnet læse om den italienske svindler, der stopper forbipasserende og hævder lige akkurat at have et enkelt sæt luksustøj liggende på bagsædet. Det er resten af en kollektion, hævder manden, og tøjet kan købes billigt. Det er selvsagt af ringe kvalitet, så køberen bliver snydt.

Selv om italieneren bliver meget vred og råber højt, når han afvises, er han ikke den største skurk. Det er meget værre med de svindlere, der ringer på hos ældre mennesker og bilder dem ind at komme fra kommunen eller en godgørende organisation. Ærindet er altid at lænse det ældre menneske for enten kontanter eller værdier.

I nogle tilfælde undser svindlerne sig ikke for at gå korporligt til værks, hvor sølle det end burde være at forgribe sig på et værgeløst ældre menneske.

Et kendt trick fra gadebilledet i Randers er fire-fem personer i en bil, hvor en ældre kvinde sidder på bagsædet med et kort. Man stopper tilfældige mennesker, og kvinden på bagsædet foregiver at være stærkt lidende, så det angivelige ærinde er at få vist vejen til sygehuset. Falder man for dette trick, vil man opdage, at en mand lynhurtigt placerer sig bag den hjælpsomme person, klar til at stjæle hvad som helst.

Helt sølle og ussel bliver det, når ældre mennesker bliver udsat for hjemmerøverier. Der er nærmest gruopvækkende eksempler. Blandt andet om en kvinde i Grenå på 95 år, som efter en sådan oplevelse måtte opgive at blive boende i egen lejlighed. Eller om røveriet på Sjælland, hvor sågar to kommunale hjemmehjælpere blev frihedsberøvet sammen med det ægtepar, som røveriet var rettet imod.

Man må i sandhed være sat sammen af et særligt stof, hvis man efter en sådan "dåd" kan få sig selv til at bruge de penge, man har røvet fra totalt forsvarsløse mennesker.

Mange ældre medborgere vil af bedste mening gerne hjælpe andre, der er i nød. Det kan være det gamle trick med at få et glas vand eller låne toilettet. Desværre er verden kommet så meget af lave, at det bedste råd er at sige nej og så i øvrigt bekoste opsætning af en sikkerhedskæde ved døren.

Det er sørgeligt at konstatere, at menneskelig hjælpsomhed og godtroenhed udnyttes groft af kriminelle. Tilmed er det nærmest umuligt at forebygge forbrydelserne. Hvem tror dog, at gamle fru Jensen i nummer 39 skal udsættes for et hjemmerøveri? Så sølle er dog vel ingen, at man vil overfalde en dame, der kunne være ens mor?

Læren af virkeligheden er: - Jo, desværre. Der findes sølle og usle personer uden antydning af samvittighed.

Tricktyveri: Så sølle og så usselt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce