Unge mænd kendt skyldige i gruppevoldtægt: Løj for at lokke kvinden med sig

Modelfoto: Jeppe Bøje Nielsen

Unge mænd kendt skyldige i gruppevoldtægt: Løj for at lokke kvinden med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et enigt domsmandsting har idømt to 18-årige mænd fra Hobro fire års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt som følge af en dobbeltvoldtægt, der fandt sted på Ambupladsen i januar. Sagen er nu anket til landsretten.

Hobro/Aalborg: Der var ingen kære mor, da den kvindelige dommer Jytte Tørslev og hendes to kvindelige domsmænd mandag eftermiddag dømte to unge mænd med syrisk baggrund skyldige i voldtægt af en 22-årig kvinde - med hårde straffe til følge.

Sagen tog sin begyndelse søndag eftermiddag 22. januar 2017, da en 22-årig kvinde mødte op på politistationen i Hobro for at anmelde en voldtægt, der var foregået på Ambupladsen i Hobro i løbet af natten mellem lørdag og søndag.

De følgende dage arbejdede Nordjyllands Politi koncentreret på det udpegede gerningssted, og om eftermiddagen tirsdag 24. januar kunne betjente rykke ud til en adresse i Hobro, hvor de to unge mænd AA og MG, der på daværende tidspunkt var henholdsvis 17 og 18 år, blev anholdt og sigtet i sagen.

De to mænd har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet i henholdsvis en almen arrest og på Kompasset i Brønderslev (en sikret døgninstitution for børn og unge), indtil de mandag morgen blev bragt for et domsmandsting i Retten i Aalborg.

- Det skriger til himlen, at en ung kvinde i januars kulde skulle dyrke sex med nogen, hun ikke kender. Og så endda med to personer. Jeg mener ikke, der er skyggen af tvivl om, at der i denne her sag er tale om forsætlig voldtægt.
Peter Rask, politianklager ved Nordjyllands Politi
Retssal B i Retten i Aalborg var mandag fyldt med tilhørere til både forurettede og de tiltalte i voldtægtssagen fra Hobro. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Retssal B i Retten i Aalborg var mandag fyldt med tilhørere til både forurettede og de tiltalte i voldtægtssagen fra Hobro. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Løj om grædende veninde

Hele dagen var afsat til den pågældende sag, og da alle planlagte forklaringer og al fremlæggelse af beviser var overstået, forlod domsmandstinget retssalen for at votere.

Det tog lidt mindre end en halv time.

Herefter var dommer Jytte Tørslev klar til at afsige sin dom, som lød på fire års ubetinget fængsel til hver af de to tiltalte efterfulgt af en udvisning af Danmark for bestandig.

- Vi har valgt at tro på den forklaring, som den forurettede i sagen har afgivet her i retten. Vi har ingen grund til at tro, at den skulle være urigtig, og vi mener, at hendes udsagn bliver godt bakket op af de videosekvenser, som anklagemyndigheden har vist os i løbet af dagen, lød det fra Jytte Tørslev, med henvisning til fem minutters videosekvenser, som politianklager Peter Rask i forbindelse med bevisfremlæggelsen havde afspillet for retten.

Den 22-årige kvinde afgav - efter anmodning af sin bisidderadvokat - sin forklaring bag lukkede døre, mens de tiltalte i sagen, deres forsvarsadvokater og en tolk sad i et tilstødende lokale og lyttede med.

Den 22-årige og tydeligt berørte kvinde forklarede ifølge politiets anklager Peter Rask til retten, at hun på aftenen for voldtægten havde været i byen på henholdsvis Buddy Holly og Torvebaren i Hobro. Kort efter klokken 1.00 natten til søndag havde AA og MG henvendt sig til hende og lokket hende med hen til Ambupladsen under påskud af, at hendes veninde befandt sig grædende på stedet.

Det var først, da det 22-årige offer nåede ned til selve festpladsen, at det gik op for hende, at der var noget andet i gære.

- Voldtægten var planlagt

Ifølge politiet trak AA den 22-årige kvinde omkuld på pladsen, hvorefter han fastholdt hende med et halsgreb og holdt hende for munden, så hun ikke kunne skrige.

Mens hun lå på jorden, trak de to mænd bukserne af hende og rev hendes trusser itu, inden AA voldtog hende med kondom. Da han var færdig med sit forehavende, tiltvang MG sig angiveligt også til samleje med kondom, inden de forlod den unge kvinde og begav sig tilbage mod byen.

- Det skriger til himlen, at en ung kvinde i januars kulde skulle dyrke sex med nogen, hun ikke kender. Og så endda med to personer. Jeg mener ikke, der er skyggen af tvivl om, at der i denne her sag er tale om forsætlig voldtægt. Ydermere mener jeg, at det er en skærpende omstændighed, at det sker i forening, at det er blevet særligt planlagt, og at hele forløbet har en særlig hensynsløshed over sig, procederede politianklager Peter Rask inden dommernes votering. Anklageren var derfor godt tilfreds med, at byretten endte med at idømme begge de to tiltalte fire års fængsel og udvisning for bestandig.

- Jeg mener, at det - alt taget i betragtning - er en fin og fornuftig dom. Der er tale om en rigtig modbydelig sag, hvor to unge mænd på ganske udspekuleret vis planlagde at lokke den forurettede med over til Ambupladsen for at voldtage hende, siger han.

Overraskende straf til 17-årig

Den holdning deles dog ikke af hverken MGs forsvarer Peter Kragh eller AAs forsvarer Rasmus Amundusson. De valgte derfor begge at anke sagen til Vestre Landsret med henblik på frifindelse.

- Det er altid svært at vide, hvordan det ender med denne her slags sager, hvor der er to forklaringer, der strider mod hinanden. Men når det er sagt, så er jeg måske mest overrasket over længden på straffen til min klient. Fire års fængsel er godt nok lang tid for en dreng på 17 år, siger Rasmus Amundusson, der er forsvarer for den yngste af de to tiltalte.

- Jeg tager selvfølgelig rettens resultat til efterretning, men vi har jo et princip om, at vi normalvis ikke straffer folk under 18 år på samme måde som folk over 18 år. Det princip har man så valgt ikke at tage hensyn til her. Min klient er fuldstændig lamslået over den her dom, for den får hele den fremtid, han havde set for sig selv, til at smuldre, lyder det fra forsvareren.

Det vides endnu ikke, hvornår ankesagen kommer for Vestre Landsret.

Unge mænd kendt skyldige i gruppevoldtægt: Løj for at lokke kvinden med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce